Caută
Close this search box.

Familia președintelui autoproclamat al Venezuelei amenințată de agenții lui Maduro

juan guaido

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a declarat joi că forțele de securitate de elită au fost la domiciliul său și i-au amenințat familia, învinuind guvernul lui Nicolas Maduro pentru această acțiune în timp ce sprijinul internațional a crescut în încercarea sa de a-l înlătura pe președintele controversat, relatează AFP.

Măsura a accentuat temerile legate de securitatea liderului Adunării Naționale, care s-a autoproclamat președinte în exercițiu săptămâna trecută într-o provocare îndrăzneață față de autoritatea lui Maduro.

Forțele speciale de acțiune a poliției, FAES, s-a deplasat la domiciliul său și au interogat-o pe soția sa Fabiana Rosales, a declarat Guaido în timpul unui discurs de la Universitatea din Caracas. „În acest moment, dictatura crede că ne va intimida”, a spus Guaido, soția sa fiind alături de el.

Anterior, parlamentarii europeni l-au recunoscut pe Guaido drept șeful statului – un alt pas înainte de încercarea de a-l forța pe liderul socialist care a provocat colapsul economic al țării bogate în petrol.

Mai mulți lideri ai opoziției au fost puși în închisoare în ultimii ani, în timp ce Maduro a spart disidența tot mai mare în țara latino-americană, unde rezistența a escaladat cu autoproclamarea spectaculoasă a lui Guaido. Anterior necunoscut publicului larg, el a devenit purtătorul standard al opoziției față de Maduro, fie pe străzi, fie pe rețele sociale. Lăsat aproape în întregime privat de acoperire pe mass-media, Guaido a folosit cu abilitate rețelele de socializare pentru a-și atrage sprijinul, dar chiar și acea cale este tot mai mult tăiată și există o interdicție explicită de a nu se vorbi despre el.

Întorsătura dramatică împotriva regimului de stânga al lui Maduro a culminat rapid, dar a venit după săptămâni de diplomație în spatele scenei, inclusiv o întâlnire sumbră la Washington cu Guaido, care a fost recunoscută repede de Washington ca președinte al Venezuelei.

În timp ce strânge sprijinul internațional, Guaido încearcă să mențină presiunea străzii împotriva lui Maduro și a cerut sâmbătă mai multe proteste în masă. Curtea Supremă a Venezuelei, dominată de oameni loiali regimului, i-au înghețat conturile și i-au ordonat să nu părăsească țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri