Caută
Close this search box.

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, pentru Euronews: ”Kovesi e un procuror excelent. A făcut o treabă foarte curajoasă în România”

Vicepreşedintele actualei Comisiei Europene, Frans Timmermans, a acordat luni un interviu Euronews, în care a vorbit despre situaţia justiţiei din România.

Candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al viitoarei Comisii Europenea lăudat activitatea de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, care candidează pentru funcţia de procuror-şef european, şi a avertizat că „nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi în justiţie” în România.

„Nu pot exista paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei.Nu poate exista nicio amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi în justiţie”, a spus acesta, într-o declaraţie distribuită pe Twitter de Euronews.

„Am fost destul de brutal cu românii în aceste aspecte şi voi continua să fiu limpede în această privinţă. Cred că în lupta împotriva corupţiei, în viziunea mea, doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul anilor şi este un procuror foarte bun. Pot depune mărturie că am văzut la treabă şi cred că este un procuror excelent.

A făcut o treabă foarte curajoasă în România”, a mai adăugat Timmermans, care face parte din aceeaşi familie politică cu partidul condus de Liviu Dragnea, Partidul Socialiştilor Europeni.

Afirmaţia sa contrastează cu declaraţiile făcute luni de Liviu Dragnea, chestionat de jurnalişti în legătură cu candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european.

„Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României”, a mai spus Dragnea, întrebat ce mandat va primi reprezentantul României la Bruxelles în momentul votului.

Întrebat dacă e un punct în minus pentru Kovesi că e anchetată, Dragnea a replicat: „Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri