Cazul italianului cu opt clase care s-a dat drept medic în România continuă cu un nou episod. Luni, în faţa anchetatorilor ar urma să ajungă angajata DSP care i-a dat parafa în mod ilegal pentru că i s-ar fi făcut milă de el.

A trecut aproape o săptămână de la izbucnirea acestui scandal. În orele următoare ar putea ajunge în faţa procurorilor funcţionara DSP care i-a dat lui Matteo Politi codul de parafă necesar pentru obţinerea dreptului de liberă practică în România. Ea este un pion principal în acest dosar şi până acum şi-a explicat gestul prin faptul că “i-a fost milă de el”.

Potrivit presei, funcţionara ar fi îndemnat şi o colegă de serviciu să semneze actele întocmite de ea – de aceea DSP a făcut o plângere penală pe numele celor 2 femei.

Politi nu a prezentat toate actele necesare, respectiv avize pentru recunoaşterea diplomelor de la colegiul medicilor şi Ministerul Sănătăţii. Deocamdată nu se ştie câte operaţii a efectuat italianul.

Matteo Politi, cu numele de scenă Mattew Mode, a fost condamnat cu suspendare de justiţia italiană pentru fapte similare. I-a furat identitatea unui cardiolog celebru şi a lucrat la câteva spitale, dar şi-a deschis şi propria clinică în ţara natală. Însă ar fi ajuns şi în Anglia. Jurnaliştii de la „The Sun” scriu că italianul şi-a deschis propriul cabinet în 2017 la Londra. Şi acolo a făcut victime, după cum relatează presa străină. O femeie de 39 de ani îl acuză că i-a făcut o intervenţie nereuşită de mărire a buzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here