Caută
Close this search box.

Guvernul ar putea aproba contestata OUG a recursurilor în anulare

Dăncilă

Guvernul ar putea trece azi, prin Ordonanță de Urgență, contestatul recurs în anulare care le va permite condamnaților cu decizii definitive la completurile de 5 judecători de la Curtea Supremă să le fie rejudecat apelul.

Proiectul de OUG nu apare pe ordinea de zi anunțată de Guvern, dar întotdeauna proiectele sensibile s-au aflat pe lista suplimentară de proiecte.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat recent că i-a transmis prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans că vrea să dea ordonanța de urgență pe completurile de 5 și că actul normativ este un act de dreptate, nefiind vorba de o amnistie și grațiere.

„Am vorbit și de ordonanța de urgență și i-am zis că vreau să dau această ordonanță, că e un act de dreptate pentru toți cei care nu au avut un proces corect, pentru că au fost stabilite nelegal completurile de cinci. Se tot vorbea de amnistie și grațiere, însă i-am explicat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene că nu este vorba despre o amnistie și grațiere și că niciodată o lege nu o dai pentru cineva. A rămas că se va uita pe acest act, că este transparent să ținem legătura referitor la pașii pe care vrem să îi facem”, a afirmat Viorica Dăncilă săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri