Caută
Close this search box.

Guvernul vrea să scadă la jumătate ratele la bănci. Darius Vâlcov: „Dacă vorbim de taxa pe lăcomie, când vom ajunge la acest nivel, nici băncile nu vor mai avea de plătit niciun fel de taxă”

Datornicii la bănci ar putea plăti rate mai mici, în curând. Cel puţin asta le promite guvernul, care şi-a propus ca, până la sfârşitul anului, să reducă ratele românilor la jumătate din nivelul actual. Declaraţia a fost făcută de Darius Vâlcov luni seară, la emisiunea „România 9”, pe TVR1. Consilierul premierului nu a explicat, însă, care este logica economică prin care executivul îşi va ţine promisiunea.

Până la sfârșitul acestui an, guvernul și-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate, atât la băncile comerciale, cât și prin programele pe care noi le avem demarate„, a declarat consilierul premierului, Darius Vâlcov.

Dacă vorbim de taxa pe lăcomie, când vom ajunge la acest nivel, peste media Uniunii Europene, dar la jumătate față de cât ele sunt astăzi, nici băncile nu vor mai avea de plătit niciun fel de taxă„, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri