Caută
Close this search box.

Hans Klemm, reacţie la OUG pe Justiţie: Instanțele singure nu pot învinge corupția. Nici o ţară nu e imună

hans_klemm

Hans Klemm a reacţionat după ce OUG pe Legile Justiţiei a intrat în vigoare.

Ambasadorul SUA la Bucureşti atenţionează că fără o justiţie independentă nu se poate lupta împotriva corupţiei şi că această bătălie trebuie susţinută de fiecare român. Nici o ţară nu este imună la corupţie, a adăugat diplomatul american.

„În lupta împotriva corupţiei, desigur, este esenţial să ai un sistem judiciar independent, o poziţie puternică a procurorilor.

Însă instanţele singure nu pot învinge corupţia. Este foarte important să ai un mod curat de guvernare şi în multe ţări au fost experimentate diferite modalităţi, să structureze guverne în care să fie dificil să se desfăşoare activităţi de corupţie, dar şi acestea au eşuat în parte.

De aceea, este foarte important să existe un efort civic de amploare în lupta anticorupţie. (…) Până la urmă, este foarte important ca fiecare cetăţean, motivat de principii ca democraţie, libertate, stat de drept, să fie activ în lupta anticorupţie”, a declarat ambasadorul american Hans Klemm.

Elemente necesare în lupta anticorupţie – un sistem judiciar puternic şi o muncă solidă a procurorilor

„Dar numai tribunalele singure nu pot învinge corupţia. (…) Este foarte important să existe un efort civic larg în lupta anticorupţie, atât prin organizaţii ale societăţii civile, (…) susţinerea din sectorul privat. (…) ”, a precizat diplomatul american, care a relatat un caz din ţara sa:

„Citeam un articol despre un membru al Congresului SUA, din San Diego, care în prezent este investigat de FBI pentru încălcarea legii de finanţare a campaniei electorale.

Un lucru legat de domnul Hunter, ce v-ar putea suna cunoscut unora dintre dumneavoastră, este că, în pofida acestor acuzaţii că ar fi încălcat legea, chiar dacă existau rechizitorii împotriva sa şi a soţiei sale, a fost reales în Congres, ca reprezentant din California, în noiembrie, anul trecut.

Deci astfel de lucruri se petrec nu doar în alte ţări, ci şi în propria mea ţară, Statele Unite ale Americii”, a conchis Klemm, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri