Caută
Close this search box.

Heather Nauert își retrage candidatura de a fi ambasador SUA la ONU

Propunerea președintelui american Donald Trump pentru postul de ambasador ONU, Heather Nauert, și-a retras candidatura, informează BBC.

Nauert, fost prezentator al Fox News, a declarat, sâmbătă, că decizia a fost luată „în interesul familiei mele”. „Ultimele două luni au fost extenuante”, a spus declarația emisă de departamentul de stat.

Trump o anunțase pe Nauert drept alegerea sa pentru ONU în decembrie anul trecut. „E foarte talentată, foarte inteligentă, foarte rapidă și cred că va fi respectată de toți”, a spus președintele.

Nauert, care în prezent este purtătoarea de cuvânt a departamentului de stat, ar fi înlocuit-o pe Nikki Haley, care a anunțat în octombrie că va părăsi postul de ambasador ONU până la sfârșitul anului.

Unii au pus la îndoială dacă Nauert, care a fost în guvern timp de mai puțin de doi ani și nu s-a specializat în relațiile internaționale, a avut o experiență suficientă pentru a rezolva problemele de politică externă complexă abordate de ambasadorii ONU. Postul a ajuns adesea la negociatori calificați și nume de conducere în politica externă a SUA – ambasadorii anteriori au fost oameni de știință, diplomați sau politicieni proeminenți.

Între timp, surse anonime au declarat presei din SUA că Nauert a luat decizia de a se retrage după ce Casa Albă a fost conștientă de o problemă în urma unui control de fond. Bloomberg a raportat că ea și soțul ei au angajat o bonă imigrantă care era în mod legal în SUA, dar nu avea viza de lucru corectă.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Nauert „și-a îndeplinit îndatoririle în calitate de membru senior al echipei mele cu excelență de neegalat” și că va „continua să fie un mare reprezentant al acestei națiuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri