Caută
Close this search box.

Horodniceanu, fost şef al DIICOT: Soluţiile propuse privind OUG 7 nu sunt suficiente

daniel horodniceanu

Soluţiile propuse privind OUG 7 referitaore la legile justiţiei nu sunt suficiente, a declarat la Digi24 Daniel Horodniceanu, fost şef al DIICOT, reprezentant al Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Fostul şef al DIICOT a apreciat ca pozitivă implicarea Parchetului General, a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a adunărilor generale şi a instanţelor care s-au alăturat protestului.

Daniel Horodniceanu a criticat mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă, printre care cele legate de condiţiile de pensionare, de apărarea bunei reputaţii şi atragerea răspunderii disciplinare:

„Nu s-a făcut vorbire de articolul care modifică condiţiile de pensionare. E articolul care discută despre buna reputaţie şi modul în care aceasta ar putea fi afectată şi ar putea atrage răspunderea disciplinară în lipsa unei definiţii legale, precum şi faptul că secţia de investigare rămâne în continuare în afara controlului ierarhic prevăzut de Constituţie şi cred că mai sunt şi altele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri