Caută
Close this search box.

Igor Dodon anunță că intenționează dizolvarea Parlamentului

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, într-o conferință de presă, că va dizolva Parlamentul în cazul în care nu se va ajunge la un consens privind formarea unei coaliţii şi numirea unui nou premier, potrivit Unimedia.info.

”Dacă nu se va ajunge la un consens cu privire la formarea unei coaliţii sau dacă procedura de numire a prim-ministrului Republicii Moldova nu se va solda cu succes, voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului şi de stabilire a unei noi date pentru alegeri”, a avertizat Dodon.

În cazul recunoaşterii rezultatelor alegerilor pentru cel puţin două treimi de mandate de deputat, preşedintele Republicii Moldova, în conformitate cu Art. 63, p. 2 al Constituţiei RM, a menţionat că va convoca prima şedinţă a Parlamentului de legislatură nouă nu mai tîrziu de 30 de zile după data desfăşurării alegerilor, adică pînă la 26 martie.

„Dacă însă rezultatele votării din 24 februarie vor fi declarate nelegitime, minimum peste 60 de zile şi maximum peste 90 de zile din momentul luării respectivei decizii de către Curtea Constituţională a Republicii Moldova, trebuie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate”, a anunţat liderul de la Chişinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri