Caută
Close this search box.

Incendiu în Bangladesh: Flăcările au ucis 70 de oameni în cartierul istoric din Dhaka

Un incendiu rapid a ucis cel puțin 70 de persoane când a măturat un cartier istoric al capitalei Dhaka din Bangladesh, informează BBC.

Incendiul a izbucnit miercuri noaptea într-o clădire rezidențială care conținea la un etaj substanțe chimice inflamabile. Apoi s-a răspândit repede în clădirile din apropiere. Cartierul Chawkbazar, vechi de secole, are străzi foarte înguste și clădiri rezidențiale la doar câțiva centimetri distanță.

Incendiul a izbucnit miercuri ora 23:40 (17:40 GMT), a declarat poliția din Bangladesh. A început într-un depozit chimic la parterul unei clădiri și apoi a trecut prin alte trei clădiri, a declarat pentru BBC Bengali directorul general al Serviciului de Pompieri, Ali Ahmed Khan. Pompierii s-au luptat pentru a controla flăcările dar au fost împiedicați de străzile înguste și de lipsa surselor de apă. Incendiul a mai fost alimentat și de camionete care aveau butelii de gaze, potrivit șefului poliției, Javeb Patowary.

Victimele au inclus oameni din afara clădirilor, unii oaspeți la un restaurant și membri ai unei petreceri de nuntă, a declarat pentru AFP deputatul comisar al Poliției Metropolitane din Dhaka, Ibrahim Khan. Mulți oameni au fost prinși în clădiri, potrivit rapoartelor, în imposibilitatea de a scăpa de flăcări.

Bangladeshul are o problemă persistentă în ceea ce privește nerespectarea reglementărilor privind siguranța. În 2013, mai mult de 1100 de persoane au decedat și alte mii au fost rănite atunci când o clădire ce găzduia o fabrică de îmbrăcăminte numită Rana Plaza din Dhaka s-a prăbușit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri