Caută
Close this search box.

Incendiul dintr-un hotel din Delhi ucide 17 persoane, inclusiv un copil

Cel puțin 17 persoane au decedat marți dimineața în urma unui incendiu dintr-un hotel din Delhi, în ultimul dezastru care a ridicat preocupările privind siguranța împotriva incendiilor în India, informează AFP.

Incendiul a izbucnit la Hotelul Arpit Palace într-o zonă aglomerată din centrul orașului Delhi, cu imagini care arată că acesta înconjura întregul etaj. „Am confirmat cu autoritățile spitalului că bilanțul este acum de 17, inclusiv un copil”, a declarat Sunil Choudhary, ofițer de pompieri, pentru AFP. Rapoartele mass-media locale au spus că femeia și copilul au murit în timp ce au încercat să scape, sărind pe un geam.

G.C. Misra, directorul de pompieri din Delhi, a declarat că focul a fost pus sub control și că 35 de persoane au fost salvate de pompieri într-o operațiune de câteva ore. „Pe coridoare existau panouri din lemn, din cauza cărora oamenii nu puteau folosi coridoarele pentru evacuare”, a declarat un alt ofițer reporterilor.

Imaginile au arătat un fum gros și flăcări care pluteau de la ultimul etaj al hotelului cu patru etaje, popular printre călătorii cu buget redus. Poliția a spus că investighează cauza. Incendiul a fost stins în primele ore cu ajutorul a cel puțin 25 de motoare de incendiu, etajul superior fiind eviscerat.

Incendiile sunt frecvente în întreaga India din cauza standardelor de siguranță slabe și a aplicării laxe a reglementărilor. Activiștii spun că constructorii și proprietarii de case deseori strâng cureaua în ceea ce privește siguranța pentru a economisi costurile și au acuzat autoritățile civice de neglijență și apatie. Cazurile de incendiu sunt deosebit de frecvente în capitala financiară – Mumbai, unde milioane de locuitori trăiesc în proprietăți înghesuite și dărăpănate din cauza chiriilor mari. În decembrie, opt persoane au fost ucise când un incendiu a înghițit un spital în Mumbai. În 2017, 14 persoane au fost ucise, de asemenea, în Mumbai, când un uriaș incendiu a izbucnit într-un restaurant popular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri