Caută
Close this search box.

Incredibil ce făcea site-ul CAPITAL pentru a-şi creşte traficul. Acum e pasibil de pedeapsă

Anca Andrei

Cum a ajuns Capital.ro la peste 50 de milioane de afișări în luna decembrie, depășind Știrile Pro TV și site-ul Adevărul, printre alții?

Biroul Român de Audit Transmedia – BRAT a găsit artificiul prin care Capital.ro a sărit în trafic.

Site-ul Capital.ro folosea un „bug”: pe varianta de mobil, site-ul nu permitea ca utilizatorul să dea „back”, pentru a ajunge pe Home-Page, potrivit Paginademedia.ro. La fiecare încercare de „back”, se reîncărca pagina, iar site-ul contoriza o afișare.

Se întâmpla și pe varianta desktop, doar că aici nu se contoriza afișarea. Chiar și așa, utilizatorul putea ieși de pe articol accesând un alt articol din site (în acest fel, era menținut pe site, ceea ce ar explica timpul uriaș petrecut de utilizatori în decembrie: 14 minute media!).

Pe 14 ianuarie, capital.ro a scos bug-ul cu pricina, la solicitarea BRAT. După 14 ianuarie, traficul Capital.ro s-a prăbușit: un trafic cu 40% sub zilele din decembrie.

În urmă cu două săptămâni, pe 13 ianuarie, site-ul a scos aproximativ 1,6 milioane de afișări. În schimb, în umătoarea zi, cifrele au scăzut drastic, aproape la jumătate, mai exact 863.000 de afișări.

Dacă înainte existau vârfuri de peste 2 milioane, acum publicația nu mai sare de 850.000 de afișări.

„Regulamentele SATI prevad sanctiuni in situatia in care traficul inregistrat pe un site nu este realizat prin respectarea regulilor de masurare, una dintre masuri fiind ca “pe www.brat.ro/sati/rezultate, rezultatele de trafic ale site-ului vor fi înlocuite cu un avertisment referitor la problema identificată pentru rezultatele aferente întregii perioade pentru care neregula și-a produs efecte”. (…)

Comisia Tehnica va face o recomandare catre Consiliul Director BRAT, care va lua o decizie in urmatoarea sa sedinta, cel mai probabil in luna februarie”, spune Arina Ureche, director executiv BRAT. 

FOTO: Anca Andrei, redactor-sef Capital/sursa: pagina de media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri