Caută
Close this search box.

Informații cenzurate în dosarul Kovesi: Doi dintre cei plecaţi în Jakarta după Popa erau angajaţi SRI

ionel stoica

Informaţii importante din două comunicate de presă ale Secţiei de anchetă a magistraţilor care vizau dosarul Laurei Codruţa Kovesi au fost eliminate de către Biroul de Presă al PÎCCJ, scrie Mediafax.

Adina Florea, procurorul de caz în dosarul Laurei Codruţa Kovesi, a confirmat că Secţia pentru anchetarea magistraţilor a transmis, de fapt, două comunicate Biroului de Presă din cadrul Parchetului General, însă presa a primit pe email, oficial, doar unul.

Potrivit unor surse judiciare, un comunicat viza învinuirea Laurei Codruţa Kovesi, iar cel de-al doilea explica extinderea cercetărilor, in rem, în privinţa unui comunicat al Parchetului General din 2017, privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Ambele ar fi trebuit să fie transmise presei în cursul zilei de vineri. Însă, seara, Biroul de presă a transmis unul singur, la finalul zilei, care nu conţine toate informaţiile pe care Secţia a vrut să le transmită opiniei publice.

Ce conține comunicatul care nu a fost transmis presei

În comunicatul de presă oficial nu este stipulat numele suspectului, KOVESI LAURA CODRUŢA, ci se arată doar că este vorba despre „un fost procuror general al PÎCCJ”, iar în privinţa lui Sebastian Ghiţă, membrii Secţiei de anchetă i-au comunicat doar iniţialele, G.S.A, care nu există în informarea oficială ajunsă la presă.

Totodată, comparând cele două comunicate de presă (cel oficial şi cel al Secţiei), se arată că la opinia publică nu au ajuns anumite informaţii.

„- S-a deplasat în Indonezia, Jakarta, cu prilejul organizării unei conferinţe, prilej cu care a luat legătura cu autorităţile indoneziene, implicit cu preşedintele republicii, căruia i-a înmânat o scrisoare din partea Administraţiei Prezidenţiale Române, înscris prin care se exprima speranţa Administraţiei Prezidenţiale Române, cu privire la urgentarea procedurii de extrădare a numitului P.N (Popa Nicolae, n.r)

– PÎCCJ a efectuat toate demersurile referitoare la obţinerea vizei pentru membrii delegaţiei ce urmau să se deplaseze în Indonezia şi pentru plata biletelor de avion ale persoanelor care au făcut parte din delegaţia semnată să procedeze la aducerea în ţară a numitului PN, printre care şi numiţii DM şi IA, care erau ofiţeri SRI.

– A determinat, prin autoritatea de care dispunea, ca Ministerul de Interne să pună la dispoziţia IGPR suma de bani necesară plăţii transportului Jakarta-Bucureşti, întrucât contravaloarea deplasării pe ruta Bucureşti-Jakarta s-a estimat că era de 130.500 euro, conform facturii fiscale, în valoare de 234.207,30 RON, reprezentând cursa CHARTER-GALAXY (YR-TII) Otopeni-Jakarta-Otopeni 20-21.04.2011”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX, multe dintre aceste informaţii importante fiind eliminate din comunicatul oficial.

În dosarul menționat, fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat vineri, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său. Procurorul de caz este Adina Florea, iar cererea de recuzare a ei din dosar a fost respinsă de către şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan.

Un răspuns

  1. Dacă le spune Dragnea prin trompetele lui Gâdea sau a lui Ciutacu, iar Adina Florea confirmă, cârlanii PSD chiar cred ca Albă ca Zăpada era neagră…ba cred și cei care nu-s fani PSD, dar stau cu mânuța întinsă la pomana morții statului de drept, așteptând micii și spre berici.

    Asta fără a mai aminti de fel de fel de site-uri si publicații de casă ale PSD sau de altele în lipsa de subiecte, care preiau bulgărașul de minciuni de care vorbeam mai sus și-l rostogolesc pană creează o avalanșă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri