Caută
Close this search box.

Ion Cristoiu îi pune lui Dan Voiculescu întrebări slugarnice. Sau ironice

ion cristoiu

Ion Cristoiu s-a întrecut pe sine cu o serie de întrebări adresate lui Dan Voiculescu pe tema unei cărți lansate în urmă cu două luni. De această dată însă, nu răspunsurile generează știrea, ci întrebările.

Din răspunsuri se poate înțelege vag că Voiculescu vrea să negocieze cu PSD un loc sau mai multe la europarlamentare pentru partidulețul său.

Deși stăpânul antenelor nu vorbește despre alegeri, faptul că Voiculescu reia vechile sale poncife despre ”doctrina umanistă” exact în momentul în care în PSD încep discuțiile despre listele și candidaturi ar putea avea o anumită relevanță politică.

În fapt, nici nu ştii dacă Cristoiu este ironic sau foarte slugarnic. Redăm mai jos câteva din întrebările adresate de Ion Cristoiu lui Dan Voiculescu:

„Denunțarea capitalismului în varianta sa neoliberală și a socialismului precum și propunerea unei noi societăți, ridică întrebarea: Vă vreți un gînditor al întregii omeniri? Un fel de Marx al noii societăți?

Vorbiți de umanismul pragmatic bazat pe înțelegerea firii umane. Cum stăm însă cu adevărul că firea umană e greu de descifrat?
Și în România, clasa de mijloc are o situație alarmantă. E numai din cauza neoliberalismului? Există vreun alt partid decît PUR care s-a preocupat de clasa de mijloc?

Faceți-mă să înțeleg, prin exemplu, ce înseamnă clasa de mijloc. Dvs. Dan Voiculescu, vă puteți considera ca aparținînd clasei de mijloc? Dar eu?

De ce nu doar umanism? De ce și pragmatic? Nu credeți că termenul pragmatic micșorează din măreția termenului umanism?”

15 răspunsuri

  1. vreau sa subliniez faptul ca jurnalistul ion cristoiu a scris de rau in trecut despre voiculescu deci nu se poate pune problema de slugarnicie aici.

  2. nu inteleg de ce astfel de discutii creeaza astfel de articole care pana la urma nu au niciun punct comun cu discutia in sine?daca se reda corect si pertinent ceea ce s a discutat altul era titlul articolului care pana la urma vine in sprijinul nostru al tuturora.

  3. intrebarile nu au fost ironice….ba dimpotriva au fost foarte corecte si asezate iar raspunsurile au fost unele de care trebuie sa tinem minte ca merg direct in dezvoltarea si succesul romaniei pe mai departe.

  4. un interviu care va intra in istorie o discutie de la care avem ce invata un dialog care va reprezenta un reper pentru generatia viitoare

  5. este de memorat si de tinut minte acest dialog de o inalta tinuta academica l as numi eu care dezvolta si argumenteaza problemele actuale ale romaniei dar aduce si rezolvari pentru a nu mai repeta greselile trecutului

  6. felicitari domnule cristoiu felicitari domnule voiculescu acest interviu l as pune la rubrica asa DA.

  7. nici slugarnici nici ironice acesta este stilul lui cristoiou pe care voi il interpretati aiurea mie sincer mi s a parut un interviu decent care a ridicat teme destul de importante si de gandit.

  8. astfel de articole sunt scrise de oameni invidiosi care nu au putut sa faca ei acest interviu mai bine zis nu au avut onoarea sa ia un asa interviu

  9. ne dam seama cand doi oameni intelepti discuta despre lucruri serioase care intereseaza o natie intreaga ca mai apar asa zisi mediocrii si nulitati si vorbesc si ei pe margine despre dialogul celor doi insa fara nicio legatura cu nivelul la care se discuta asa iti dai seama despre oameni in general.

  10. magnific…da…asa da ..demult timp nu am mai avut un asa dialog o asa discutie cu privire la ce va fi de maine sau la ce ne asteapta pe viitor.felicitari

  11. dialogul dintre cristoiu si voiculescu imi aduce aminte despre conversatia dintre un jurnalist american si un mare filantrop warren buffet asa as compara eu acest dialog dintre cei doi foarte constructiv si plin de esenta.

  12. multa sanatate va doresc domnule voiculescu si multa putere de munca sa aveti

  13. doctrina umanista/ceva nou pentru noi insa ceva care ne poate scoate din spatele europei si ne aseza la masa cellor care au putere de decizie bineinteles ca asta nu se poate intampla maine dar in viitor este o solutie salvatoare pentru noi daca nu chiar ultima

  14. asa ar trebui toti sa faca sa stea la discutii sa vada ce si cum este mai bine pentru romania nu sa se certe precum o face iohannis cu dancila,numai asa putem razbii altfel va fi greu de noi

  15. domnule voiculescu intotdeauna ati sprijinit dezvoltarea romaniei prin implicarea dumneavoastra in randul tineretului si nu numai va doresc sa fiti sanatos si la fel de implicat ca si pana acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri