Caută
Close this search box.

Isărescu: Domnul consilier Vâlcov nu poate vorbi în numele BNR. Nici nu ştiu în numele cui vorbeşte

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu răspunde atacurilor din partea PSD şi ale lui Darius Vâlcov, consilierului premierului, şi spune că acesta nu poate vorbi în numele BNR.

”Domnul consilier Vâlcov nu poate vorbi în numele BNR. Nici nu ştiu în numele cui vorbeşte. Eu am semnat în cursul acestei dimineţi proiectul declaraţiei pentru drumul de parcurs de România spre zona euro. Acolo nu este niciun damf de Vâlcov”, a spus Isărescu.

”Premierul susţine ale idei faţă de consilierul Vâlcov. Garantez după cum vorbeşte, nu a citit niciun raport al BNR. Unii poate au citit vreun titlul, el nu a citit nimic. Totuşi, tot comentează politica monetară”, a adăugat guvernatorul BNR.

Isărescu: Aderarea României la zona euro n-are nimic de-a face cu declaraţiile lui Vâlcov

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a făcut, luni, mai multe declaraţii în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.

„Aderarea României la zona euro n-are nimic de-a face cu declaraţiile lui Vâlcov”, a declarat Mugur Isărescu, luni, la prezentarea „Raportului asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019.

Oficialul BNR a semnat, luni dimineaţa, înainte de conferinţa de presă, o declaraţie despre drumul de parcurs pentru România pentru aderarea la zona euro. Declaraţia care va fi semnată şi de premierul României, de preşedintele Academiei, de vicepremierul României.

Guvernatorul BNR a insistat că măsurile prezentate în acest document sunt ale unui plan ambiţios, „chiar foarte ambiţios, posibil fezabil”.

„I-am spus ministrului Finanţelor Publice (…): nu ştiu pentru cine vorbeşte domnul Vâlcov, dar vorbeşte într-una. (…) Nu este vorba numai despre o ordonanţă, este vorba despre toate ieşirile”, a completat Isărescu.

Un răspuns

  1. Cel mai mare papusar si bandit de la BNR, bogat ,pervers si mincinos Ghitarescus of Bank Romania ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri