Caută
Close this search box.

Kim Jong-un a ajuns în Vietnam pentru summit-ul cu Donald Trump

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a sosit marți în Vietnam pentru un summit cu președintele american Donald Trump, unde va încerca să ajungă la un acord privind modul de punere în aplicare a angajamentului nord-coreean de a renunța la armele nucleare, informează Reuters.

Trump este așteptat să ajungă marți seara în capitala vietnameză, Hanoi.

Cei doi lideri se vor întâlni pentru o scurtă discuție tête-à-tête miercuri seara, urmată de o cină, la care fiecare va fi însoțit de doi invitați și traducători a detaliat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders din Air Force One. Cei doi lideri s-ar întâlni din nou joi, a spus ea.

Discuțiile lor au loc la opt luni după summit-ul istoric din Singapore, primul dintre un președinte american și un lider nord-coreean. Este probabil să existe presiune asupra ambelor părți pentru a depăși angajamentul vag formulat în Singapore de a lucra la denuclearizarea completă a peninsulei coreene. Criticii de pe frontul intern l-au avertizat pe Trump împotriva încheierii unei înțelegeri care ar face prea puțin pentru a stopa ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, cerând acțiuni nord-coreene specifice și verificabile de a abandona armele nucleare care amenință Statele Unite. În schimb, Kim ar aștepta concesii importante din SUA, cum ar fi scutirea de sancțiuni și declararea faptului că războiul coreean din 1950-1953 s-a terminat în mod oficial.

Kim, care a călătorit cu trenul din capitala nord-coreeană, a ajuns la stația din orașul Dong Dang din Vietnam, după trecerea frontierei din China. Oficiali vietnamezi au fost la îndemână să-l primească la gară cu un bun venit și covorul roșu, inclusiv o gardă de onoare și fluturarea steagurilor nord-coreean și vietnamez. Sora lui Kim, Kim Yo-jong, care s-a impus ca un consilier important, a venit cu el. Aproximativ o duzină de bodyguarzi au alergat alături de mașina lui Kim în timp ce plecase într-o călătorie două ore spre capitala Hanoi. Drumurile au fost închise de către forțele de securitate vietnameze, echipate personal blindat, care păzesc ruta spre hotelul Melia din oraș unde va sta liderul nord-coreean.

Atât Kim Jong-un, cât și Trump trebuie, de asemenea, să țină discuții separate cu liderii vietnamezi.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a sosit, de asemenea, la Hanoi, marți. El a fost principalul trimis al lui Trump în eforturile sale de a îmbunătăți legăturile cu Nordul retras și a efectuat mai multe călătorii în Phenian pentru a negocia încheierea programului său nuclear. Pompeo urmează să se întâlnească în Hanoi cu reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri