Caută
Close this search box.

Kovesi, procuror-şef european? Franța și Germania ar urma să-şi retragă candidaţii

Kovesi

Germania ar urma să-şi retragă candidatul pentru șefia Parchetului European.

Gestul ar putea fi urmat și de Franța, care, într-un gest similar de solidaritatate, ar urma să-și retragă candidatul și să o susțină pe Laura Codruța Kovesi, a spus Rareş Bogdan la Jocuri de putere.

„Asta este bomba serii. Se pare că într-adevăr, gestul Germaniei va fi urmat de cel al al Franței. Laura Codruța Kovesi ar urma să fie susținută pentru funcția de șef al Parchetului European.

Sunt informații de ultimă oră. Vom vedea zilele următoare dacă aceste informații se confirmă, ” a spus Rareș Bogdan luni seara, la Realitatea TV.

Contracandidații Codruţei Kovesi sunt François Bohnert, actualul procuror general din Reims și germanul Andrés Ritter. Presa din Franța chiar a titrat că fosta șefă DNA este predestinată pentru această funcție.

„Favorită pentru a prelua șefia Procuraturii Europene, cea care a băgat la închisoare mai mulți miniștri și deputați ai majorității de Guvernare pentru corupție are un acord aproape unanim din partea țărilor UE. Numai țara sa, care va fi în fruntea UE timp de șase luni, se opune ferm,” notează publicația La Croix.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri