Caută
Close this search box.

Laura Codruța Kovesi, pusă sub învinuire: Am cerut recuzarea procurorilor, pe motiv de imparțialitate

Laura Codruța Kovesi a declarat la ieșirea de la audieri, de la Secția specială pentru investigarea magistraților, că a cerut recuzarea procurorilor, pe motiv de imparțialitate.

„Am recuzat procurorul de caz şi procurorul şef de secţie. Mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea. Am depus două cereri. După ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus că îmi va comunica răspunsul la cele două cereri (…) Motivul este din Codul de Procedură Penală, afectarea imparţialităţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, după audierea de la Secţia de anchetare a magistraţilor, că nu a comis niciodată fapte penale şi că nu a avut nicio atribuţie legată de extrădarea lui Nicolae Popa, respingând acuzaţiile care i se aduc.

Dosarul deschis fostei șefe DNA s-a făcut în urma unui denunț a omului de afaceri Sebastian Ghiță, fugit în Sebia și dat în urmărire de Interpol.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.

Fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că este hărţuită de doi ani şi jumătate şi are 18 dosare penale, susţinând că la fel sunt urmăriţi şi alţii din sistem care au comentat legile justiţiei.

Un răspuns

  1. un procuror demis fara motiv si in ciuda avizului negatic al CSM este hartuit de procurorul pus de cer ce l-a demis de ka sefia DNA …
    de asemenea procurorul sef la noua institutie are parintele in psd
    curat-murdar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri