Caută
Close this search box.

Laura Codruţa Kovesi va fi propusă procuror şef european. ”Mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut!”

Kovesi

Gata! Lucrurile sunt foarte clare și nu mai e decât o chestiune de timp până la numire.

Laura Codruţa Kovesi a făcut pasul decisiv pentru obţinerea funcţiei de procuror şef european. Comisia LIBE a preferat-o cu 26 de voturi faţă de 22, în faţa candidatului francez şi o va propune pentru votul din Plenul Parlamentului European.

Fosta șefă DNA a obținut 26 voturi miercuri în comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziției de procuror-șef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franța) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot.

Laura Codruța Kovesi a declarat miercuri, în exclusivitate pentru G4Media.ro, că se bucură foarte mult de rezultatul votului din Comisia LIBE și le-a mulțumit tuturor celor care au susținut-o în cursa pentru ocuparea poziției de procuror-șef european. „Acum am aflat. Sunt foarte bucuroasă. Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut”, a spus Kovesi.

Kovesi a făcut declarațiile în aeroportul din Bruxelles,cu foarte puțin timp înainte de decolarea spre România, unde s-a întâlnit cu reporterul G4Media.ro.
După cum am mai anunțat, Laura Codruța Kovesi a câștigat și marți seară votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania. Astfel, fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri