Caută
Close this search box.

Le-a ajuns laţul la gât. Proteste masive în Educaţie. Profesorii vor purta banderole tricolore

educaţie

Profesorii membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” vor purta începând de astăzi banderole tricolore, în semn de protest faţă de situaţia din educaţie.

Ei solicită, între altele, elaborarea pachetului legislativ pe educaţie, majorarea costului standard per preşcolar/elev, asigurarea personalului didactic de predare calificat, plata sumelor rezultate din sentinţele judecătoreşti definitive, dar şi stoparea violenţei în şcoli.

„Este momentul să spunem răspicat: Nu se mai poate! Nu mai putem să ne batem joc de viitorul acestei ţări! Nu este un protest împotriva unei singure persoane – este un protest împotriva tuturor celor care, în loc să caute soluţiile pentru creşterea calităţii, subminează prin toate mijloacele sistemul educaţional. În condiţiile în care noi nu ne implicăm să rezolvăm problemele din învăţământ, nimeni din afara lui nu o va face.

Haosul creat de legislaţie a dus la o stare conflictuală generală, care produce efecte negative. De la bucătăreasă – care are salariul mai mic decât un muncitor calificat – şi până la profesorul – care a ajuns să fie înjunghiat pentru că şi-a permis să lase un copil repetent, cu toţii simţim starea de nesiguranţă, de incertitudine, care s-a propagat la nivelul întregii societăţi româneşti”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri