Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară, la finalul întâlnirilor cu deputații și senatorii partidului său, că deocamdată nu va face nimic în privința refuzului președintelui Klasu Iohannis a a-i numi pe miniștrii propuși la Transporturi și Dezvoltare, Mircea Drăghici, respectiv Lia Olguța Vasilescu.

”Decizia este să mai așteptăm puțin. Să vedem domnul președinte dacă ne spune ceva, dacă ne răspunde cu ceva, dacă ne spune de ce nu îi vrea”, a spus Dragnea.

El s-a declarat nemulțumit și de faptul că șeful statului refuză numirea unor ambasadori.

”Poate ne spune și de ce blochează numirea unor ambasadori. S-au trimis mai multe propuneri, cred că pentru Israel e a doua sau a treia propunere. Nici măcar nu spune. România stă cu locuri goale de ambasadori în locuri importante – Canada, Belgia, Israel”, s-a mai plâns liderul PSD.

Întrebat ce se întâmplă cu ordonanțele de urgență anunțate pe Codurile penale și pe posibilitatea revizuirii sentințelor definitive date în baza probelor obținute în urma colaborării dintre DNA și SRI, Dragnea a spus că încă nu are un text care să-i fi venit de la Tudorel Toader.

”Nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care o să conțină ceea ce s-a discutat în CEX și care, pe mine și pe Tăriceanu să ne convingă că acele OUG repară mare parte dintre nedreptăți, o să vorbesc despre el și o să-l susțin. Până atunci nu vreau să vorbesc”, a replicat Dragnea.

Întrebat cât mai așteaptă după ministrul Tudorel Toader, Dragnea a răspuns: „o să citez un al prieten de al meu – Altă întrebare”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni seară, că încă nu i-a propus premierului un proiect de ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, dar că o va face, probabil „în termen scurt”.

La rândul ei, Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupției.

138 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here