Caută
Close this search box.

Mamele şi taţii, instructaj obligatoriu înainte de a scoate copilul din maternitate

nou născuti

Mămicile ar putea face un instructaj înainte de a pleca din spital cu bebeluşul. Cursul va fi urmat obligatoriu şi de taţi, iar externarea nou-născutului se va face abia după ce medicii semnează că părinţii au fost instruiţi în legătură cu îngrijirea bebeluşului, în primele luni de viaţă.

Este vorba despre un proiect de lege, adoptat tacit de Senat, proiect a cărui soartă va fi decisă în Camera Deputaţilor.

„Poate fi făcut în colectiv. Cu alte cuvinte într-o sală în care pot să intre până în 20 de părinţi se poate rezolva asta de un singur asistent sau poate un practicant dintr-o şcoală medicală. În America acest instructaj este obligatoriu. Nu poţi să iei copilul fără să urmăreşti un video”, e de părere Ovidiu Raeţchi, deputat PNL.

Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, declară, potrivit digi24: „Doar una din trei gravide ajung să se consulte pe perioada sarcinii pentru că nu ştiu că ar trebuie să facă acest lucru. Uitaţi-vă la rata mortalităţii infantile că e similară cu Togo sau Papua Noua Guinee şi suntem pe primele locuri în Europa. Aceste lucruri ar trebui predate de la şcoală.”

Proiectul de lege nu prevede sancţiuni pentru părinţii sau medicii care nu fac instructajul. Situaţia s-ar putea schimba o dată ce documentul ajunge în Camera Deputaţilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri