Caută
Close this search box.

Ministrul Apărării: Nu avem ameninţări directe ale Rusiei la adresa României

Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat că România se confruntă la regiunea Mării Negre cu o serie de provocări din partea Rusiei, la care poate să răspundă doar conlucrând îndeaproape cu aliaţii.

El a spus că preferă termenul de „provocări”, întrucât deocamdată nu este vorba despre „amenințări”. Aceasta în ciuda declarațiilor făcute în ultimele zile de Moscova pe tema consecințelor pe care le are denunțarea tratatului ruso-american pentru forțele nucleare cu rază medie de acțiune (tratatul INF).

„Aş vrea să folosim termenul ‘provocări’, nicidecum ‘ameninţări’, din partea Rusiei, pentru că nu vorbim în acest moment de ameninţări care să afecteze securitatea României, ci vorbim de provocări, cum ne-a obişnuit Rusia în ultima perioadă.

Am spus şi astăzi în cadrul conferinţei la care am fost invitat de către senatorul James Inhofe şi mai mulţi senatori că noi ne confruntăm la regiunea Mării Negre cu o serie de provocări la care putem să răspundem doar conlucrând îndeaproape cu aliaţii noştri, în special întărind relaţia transatlantică cu Statele Unite ale Americii”, a declarat Gabriel Leş, la Antena 3.

Potrivit acestuia, România nu va răspunde individual la „provocările” din partea Rusiei și a îndemnat la păstrarea „calmului şi liniştii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri