Caută
Close this search box.

Ministrul britanic de externe: Marea Britanie va sprijini Brexit în cazul în care exclude blocajul irlandez

Deputații britanici sunt siguri că vor susține un acord Brexit propus dacă nu include blocajul, un controversat acord de frontieră irlandez, a declarat ministrul britanic de externe, Jeremy Hunt, unui ziar polonez citat de Reuters.

Parlamentul britanic va vota joi planul premierului Theresa May pentru un acord cu Uniunea Europeană cu privire la condițiile de retragere din bloc. Marea Britanie urmează să plece din UE pe 29 martie.

„Sunt de acord că în decembrie a fost dificil să se găsească o soluție. Acum, însă, este clar că parlamentul va susține acordul de divorț în forma actuală, cu o singură excepție – blocajul (irlandez)”, a declarat Hunt într-un interviu publicat joi în ziarul „Gazeta Wyborcza”. Hunt participă la o conferință de la Varșovia, care a început miercuri. „Dacă vom schimba un lucru – intrarea care ar putea bloca Marea Britanie în Uniunea vamală fără opțiunea de a pleca – partea rămasă din acord va câștiga sprijinul. Sunt sigur că acest lucru va funcționa”. Hunt a mai spus că a fost „inutil” să amâne procesul Brexit fără nici un acord.

Luna trecută, președintele UE, Donald Tusk, a declarat că liderii britanici care au propus Brexit fără nici un plan bun merită un „loc special în iad”. „Cred că există un loc special în cer pentru cei care respectă democrația. Brexit a fost cel mai mare test pentru democrație pe care l-am avut vreodată ”, a declarat Hunt pentru „Gazeta Wyborcza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri