Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat, în timpul conferinței de presă susținute cu secretarul de stat, Mike Pompeo, că Ungaria a solicitat o decizie din partea companiilor americane în ce privește exploatarea de gaze din teritoriul românesc, transmite Index.hu.

La rândul său, secretarul de stat a declarat că ”SUA a fost prea des absentă în această regiune. Acest lucru este inacceptabil, rivalii noștri exploatează acest vid”.

„Am solicitat ca Exxon-Mobile să adopte o decizie și să demareze exploatarea de gaze din teritoriul românesc. Ungaria poate face un pas imens dacă se adoptă această decizie”, a arătat Szijjarto.

Ministrul de externe ungar a apreciat și lăudat companiile americane, care fac din SUA al doilea cel mai mare investitor în Ungaria. A mulțumit acestora pentru investițiile semnificative, realizate chiar și în “această perioadă plină cu provocări politice.”

”SUA poate conta pe Ungaria ca forță militară de apărare. Vom extinde contingentul de militari cu unul de 108 persoane, în Kosovo și Afganistan”, a mai spus Szijjarto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =