Caută
Close this search box.

Motocicletă funcțională după 100 de ani!

În timpul renovării unei clădiri de apartamente din Chicago, în anul 1968, s-a dat peste o mare surpriză. Atunci când un lucrător în construcţii sfărâma unul dintre zidurile de cărămidă ale locuinţei, acesta a fost uimit să găsească o motocicletă veche, ce avea inscripţionată pe ea cuvântul “Traub”.El a început să facă o mică investigaţie şi i-a căutat pe primii proprietari ai clădirii. Aceştia au susținut că fiul lor a furat motocicleta de la proprietarul inițial, înainte de a pleca să lupte în primul război mondial. De asemenea, ei au spus că fiul lor a fost cel care a ascuns motocicleta în zid, dar a fost ucis în timpul războiului și, prin urmare, motocicleta a rămas ascunsă până când lucrătorul a descoperit-o.

Motocicleta a fost vândută mai multor persoane după descoperirea ei, până la urmă ajungând la Muzeul Wheels Through Time. Fondatorul muzeului, Dale Walksler, folosește motocicleta şi în ziua de azi, fiind uimit că ea încă mai funcționează perfect. Experții spun că ingineria complexă a motocicletei Traub depășește toate motocicletele clasice care au fost construite după aceasta, piesele sale nefiind văzute pe alte motociclete. Motorul ei este unul deosebit, la fel și sistemul ei de frânare.

Cu toate acestea, cel mai mare mister pare să fie creatorul “Traub”-ului. În timp ce majoritatea istoricilor consideră că a fost Gottlieb Richard Traub, ei nu cred că există dovezi solide care să susțină pe deplin această afirmație. Şi asta deşi o există o epistolă pe care Traub i-a scris-o revistei “Motorcycle Illustrated” în 1907, în care acesta pretindea că a construit o motocicletă cu 4 cai putere. De asemenea, Traub deținea un magazin de motociclete și locuia în Chicago, aproape de blocul de locuințe unde a fost descoperită motocicleta în anul 1968.

Sursa:  https://www.lovendal.ro/wp52/secretul-motocicletei-traub-gasita-ascunsa-intr-o-locuinta-din-chicago-desi-are-peste-100-de-ani-functioneaza-perfect-si-astazi/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri