Caută
Close this search box.

O teorie surprinzătoare despre tragedia vasului ”Titanic”!

O noua teorie susține că vaporul era condamnat la dezastru încă dinainte de a părăsi portul. Jurnalistul Senan Molony a cercetat timp de 30 de ani cazul Titanic și are o teorie surprinzătoare privind cauza tragediei în care au murit peste 1.500 de persoane, în 1912.

După ce a cercetat cu atenție fotografiile cu vaporul, Molony spune că acesta s-ar fi scufundat chiar dacă nu lovea un aisberg. Jurnalistul crede că dezastrul a fost provocat de fapt de un incendiu de mari proporții, care a distrus carena vaporului (partea exterioara a navei, situată sub linia de plutire) și a ars timp de trei săptămâni. Incidentul ar fi fost ținut secret de echipaj, la cererea lui Bruce Ismay, președintele companiei care construise Titanicul. Astfel, nimeni nu a știut de focul care ardea mocnit și care pornise dintr-o cameră a cazanelor. Echipajul nu a reușit să țină sub control incendiul, care a ars mocnit.

Analizând fotografii de epocă ale vaporului, Molony a observat semne pe partea dreaptă a carenei, chiar în spatele zonei unde avea să fie lovită de aisberg, scrie The Independent. Astfel, când vaporul a lovit ghețarul, carena era deja foarte slăbită sau chiar distrusă în anumite locuri. Experții au confirmat că urmele observate în fotografii ar putea fi dovada unui incendiu. Dacă acea regiune nu ar fi fost distrusă, e posibil ca vaporul să fi rezistat la impactul cu ghețarul, iar peretele carenei nu s-ar fi rupt. Dar focul, care arsese multe zile, la temperaturi extrem de ridicate, slăbise oțelul din care era fabricată carena vaporului. Astfel, rezistența ei scăzuse deja cu până la 75% în momentul impactului.

Teoria este susținută și de un alt expert, Ray Boston, care a declarat în anul 2008 că incendiul începuse cu 10 zile înainte de plecarea Titanicului din Southampton, în timpul unor teste de viteză. Astfel, dezastrul a fost provocat de o succesiune de erori umane și de ascunderea adevărului privind starea vaporului. Titanicul nu ar fi trebuit să plece din port, spune Molony.

Chiar dacă nu s-ar fi lovit de un ghețar, vaporul era condamnat, existând un risc foarte mare de explozie, din cauza incendiului de la bord. Șansele ca Titanicul să ajungă în siguranță la New York erau extrem de mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri