Caută
Close this search box.

Olguța Vasilescu, dezvăluire explozivă: ”Voi fi ministru prin ordonanță de urgență”!

olguţa vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, propusă de mai multe ori de PSD în funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat duminică seara, la Antena 3, că ar putea fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care să-i dea un termen clar preşedintelui pentru numirea miniştrilor propuşi de către premier.

Olguţa Vasilescu a declarat că legislaţia este deficitară pe acest subiect.

”Nu voi fi niciodată acceptată de Klaus Iohannis. Eu am fost numită de 3 ori. El trebuia doar să semneze. Nu pot să mă pun în mintea lui ca să știu ce gândește, de nu mă pune. Va fi o ordonanță de urgență în care se va da un termen. Dacă el nu va respecta acel termen, va fi sesizată, din nou, CCR.”, a spus Vasilescu.

Ea a spus că, având în vedere refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de miniştri făcute de Viorica Dăncilă, ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să stabilească termenul în care preşedintele e obligat să ia decizia privind numirea miniştrilor. Desigut că această OUG ar acționa pentru viitor dar Olguța e disperată să fie ministru și crede că CCR își va încălca propria jurisprudență începută încă de când l-au lăsat pe Iliescu să candideze a treia oară.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Un răspuns

  1. Pentru asa ceva nu se da ordonanta .Chiar crezi ca esti de neinlocuit ?De ce tii cu dintii de scaun Coana Mare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri