Caută
Close this search box.

Ordonanţa Lăcomiei redeschide combinatele falimentare păstorite de Ioan Niculae

dosarul romgaz

Ioan Niculae, controversatul patron al grupului de combinate chimice Interagro și cel mai influent afacerist din Teleorman, a recunoscut că este unul dintre marii beneficiari ai OUG 114, care plafonează prețurile de vânzare a gazelor naturale.

Niculae, care a făcut închisoare într-un dosar de corupție și a fost condamnat în primă instanță în al doilea dosar de corupție, a declarat la RTV, potrivit Cotidianul.ro, că, ”dacă așa se va aplica OUG, deschid imediat toate cele şase fabrici. Dar să fie 68 de lei (plafon de 68 de lei/MWh), nu să apară iar artificii, astfel încât să urce la 100 de lei”.

”Ordonanța 114 este una dintre cele mai bune măsuri economice pe care eu le-am văzut, ca om de afaceri, în ultimii 27-28 de ani. Dacă această ordonanță se va aplica corect, în sensul ca accesul la resursele de gaze ale României să fie dat și în funcție de gradul de valorificare a acestor resurse – care sunt ale poporului român – România își va reveni chiar peste nivelul de dezvoltare industrială din 2011”, a mai spus Niculae.

Niculae deține, prin InterAgro, șase combinate de îngrășăminte chimice, a căror principală materie primă sunt gazele naturale: Donau Chem Turnu-Măgurele, Chemgas Slobozia şi Viromet Victoria, Amurco Bacău, GaProCo Săvineşti şi Nitroporos Făgăraş.

Toate sunt închise pentru că producătorii de gaze nu îi mai vând lui Niculae din cauza datoriilor uriașe acumulate – circa 200 de milioane de euro debite neplătite la Romgaz și Petrom.

Un răspuns

  1. In orice tara normala din lume si cu guvernanti patrioti si cu coloana vertebrala, industria indigena este subventionata de stat, astfel bugetul avand de castigat inzecit. In Romania, cu ajutorul cozilor de topor si al spagarilor sus pusi, industria romaneasca si capitalul romanesc au fost fost distruse, pentru ca, din afara, se doreste ca Romania sa fie doar o piata de desfacere si sursa de salahori pe mosiile altor tari. Niculae trebuia redus la tacere, iar asta este si opera fostului presedinte Basescu. In momentul in care omul de afaceri nu a mai acceptat sa-l finanteze, l-a procopsit cu dosare! Decapitarea capitalului romanesc este usor de vazut de catre orice orb: cate dintre uzinele, platformele industriale cumparate de straini supravietuiesc? Toate sau aproape toate sunt ruine sau au lasat teren pentru supermarketuri si locuri de distractii, iar angajatii – someri platiti din bugetul de stat. Multinationalele care au invadat Romania nu sunt altceva decat tavalugul distrugerii destinelor si visurilor tinerilor; exploatati cate 10-12-14 ore pe zi, momiti cu cate o scurta excursie de formare prin alte tari, telefon, masina si cate o prima aruncata in scarba, sal;arii mici, dar momeli atractive. Din pacate, tinerii angajati la multinationale nu mai au personalitate, nu mai au familie, nu mai au viata sociala… Au fost transformati in roboti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri