Caută
Close this search box.

Parchetul General analizează conflictul de competenţă al Adinei Florea pe preluarea Dosarului TelDrum

parchetul general

DNA a declanşat un conflict de competenţă şi a solicitat procurorului general al României să decidă cine face ancheta Tel Drum, în care este investigat liderul PSD, Liviu Dragnea, au declarat surse judiciare.

Demersul DNA vine după ce procuroarea Adina Florea, de la Secția de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), a solicitat pentru a patra oară transmiterea dosarului Tel Drum.

Adina Florea a fixat şi un deadline DNA, 22 februarie, pentru predarea dosarului. În caz contrar, i-a avertizat pe procurorii DNA că riscă să fie acuzaţi de obstrucţionarea Justiţiei.

Potrivit unei ordonanțe semnate pe 20 februarie de Adina Florea, Secţia solicită predarea dosarului nr. 986/P/2014 (Tel Drum), susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea dosarului nr. 1164/P/2018, aflat pe rolul SIIJ şi care ar viza un magistrat. Deocamdată nu se ştie pe cine vizează şi ce conţine dosarul Secţiei nr. 1164/P/2018.

Prin urmare, DNA a solicitat procurorului general al României să decidă cine face ancheta. Până azi, cererea de soluţionare a conflictului de competenţă este analizată de procurorii Serviciului de Îndrumare şi Control (SIC), din subordinea directă a procurorului general. La SIC lucrează în acest moment şi Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri