Caută
Close this search box.

Partenera gay a premierului sârb a născut un băiat

Partenerul homosexual al premierului Ana Brnabic a dat naștere unui băiețel, eveniment comentat de biroul premierului ca fiind o premieră pentru un lider mondial, informează BBC.

O declarație a spus că mama biologică, Milica Djurdjic, și copilul pe nume Igor sunt „bine”.

Brnabic, în vârstă de 43 de ani, a devenit prima femeie din Serbia și primul prim-ministru homosexual în iunie 2017. Numirea sa a fost văzută ca o mișcare surpriză pentru statul balcanic în care nu este recunoscută căsătoria între persoane de același sex. „Ana Brnabic este unul dintre primii miniștri ai căror parteneri a dat naștere în timpul mandatului … și primul din lume într-un cuplu de același sex”, a declarat agenția AFP citând biroul său. Djurdjic, care este doctor, a rămas însărcinată prin inseminare artificială. Ea și Brnabic s-au întâlnit la un bar gay din Belgrad.

Serbia este conservatoare din punct de vedere social, iar homofobia este frecventă. Constituția țării definește în mod explicit căsătoria ca fiind între un bărbat și o femeie, iar parteneriatele homosexuale nu sunt oficial recunoscute. Cuplurile de același sex nu pot adopta copii, deși persoanele singure pot adopta indiferent de orientarea lor sexuală. Țara are mai multe legi în vigoare pentru a combate discriminarea, inegalitatea și discursul de ură, însă activiștii susțin că nu se face suficient pentru a extinde aceste drepturi sau a le impune. Criticii vorbesc și împotriva Anei Brnabic, argumentând că nu a făcut suficient pentru a susține drepturile LGBT. La o paradă de Gay Pride din Belgrad în 2017, ea a refuzat să spună dacă ar dori să vadă căsătoria homosexuală legalizată în Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri