Caută
Close this search box.

Partidul Țărănesc din Croația iese din PPE din cauza lui Viktor Orban

ungaria

Partidul Țărănesc din Croația (HSS) a început procesul de ieșire din Partidul Popularilor Europeni (PPE) din cauza prezenței partidului lui Viktor Orban, potrivit unui anunț postat pe site-ul partidului.

Decizia a fost luată duminică de unul dintre forurile partidului în unanimitate și urmează să fie validată de conducerea formațiunii croate în luna martie.

”Nu putem sta alături de lideri precum Viktor Orban care încearcă să propage ura”, a declarat unul dintre liderii partidului.

Orban a lansat o campanie publicitară, finanțată de la guvern, în care îl atacă dur pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru că ar fi un susținător al imigrației ilegale. Posterele îl arată pe Juncker alături de George Soros, o altă țintă a FIDESZ. Campania a stârnit proteste în rândul mai multor partide membre PPE.

Preşedintele Comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European, eurodeputatul german Ingeborg Gräßle, a propus excluderea FIDESZ din Partidul Popular European, scrie nepszava.hu, citată de Rador.

Ingeborg Gräßle este primul europarlamentar creştin-democrat german din delegaţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU) – formată din 34 de europarlamentari germani – care a pledat în mod deschis pentru această „despărţire” după ce Guvernul Ungariei a lansat din nou o campanie publică de informare împotriva UE şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Și Partidul Moderat din Suedia anunță că va insista pentru excluderea FIDESZ din Partidul Popular European din cauza campaniei lui Viktor Orban împotriva președintelui Comisiei, Jean Claude Junker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri