Caută
Close this search box.

Percheziţii la spitalul privat Sanador. Acuzații GRAVE planează asupra instituției

copil Sanador

Se ţin lanţ scandalurile din domeniul medical. Au fost percheziţii la Sanador, una dintre cele mai mari clinici private din Capitală. Poliţiştii şi procurorii au deschis dosar penal pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Se verifică modul cum erau decontate serviciile medicale pentru boli cardiovasculare. Există indicii că se încasau de două ori bani pentru operaţii, de la pacienţi şi de la Casa de Asigurări de Sănătate.

De altfel, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici declara, în noiembrie 2018, că vor fi făcute controale la cinci furnizori privaţi pentru că, pentru acelaşi tip de intervenţie, se plătea de două ori – un lucru ilegal şi imoral.

Ministrul Finanţelor a declarat că aceste controale s-au terminat, au fost găsite nereguli şi că, astfel, banii nu rămâneau în sistem şi nu erau folosiţi pentru pacienţi, aşa cum ar fi trebuit. Mai mult, controalelor vor continua.

De cealaltă parte, reprezentanţii Sanador au precizat că în această dimineaţă au furnizat toate informaţiile solicitate de instituţiile abilitate cu privire la derularea programului naţional de chirurgie cardiovasculară în clinica lor. De asemenea, acestea susţin că vor pune la dispoziţia societăţilor documentele cerute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri