Caută
Close this search box.

Posibilitatea amânării „divorțului” britanic tot mai reală: Theresa May vrea să excludă în mod oficial un Brexit fără acord

Prim-ministrul britanic, Theresa May, va propune marți să excludă în mod oficial un Brexit fără acord în încercarea de a evita o revoltă a parlamentarilor care amenință să preia controlul asupra procesului de divorț, au raportat ziarele „Sun” și „Daily Mail” citate de Reuters.

Pe măsură ce criza britanică a labirintului Brexit se apropie de apogeul său, May încearcă un efort de ultimă oră pentru a face schimbări în pachetul de separare, dar parlamentarii vor încerca, miercuri, să-și impună autoritatea într-o serie de voturi parlamentare.

După ce parlamentul britanic a votat 432-202 împotriva acordului lui May din ianuarie, cea mai gravă înfrângere pentru un guvern în istoria britanică modernă, May a încercat să folosească amenințarea unui Brexit, care ar putea să nu primească contracte, pentru a obține concesii din UE. Dar mulți parlamentari britanici și unii dintre miniștrii săi au avertizat că vor încerca să ia măsuri pentru a evita prăbușirea celei de-a cincea economii a lumii într-o criză economică potențial tumultuoasă.

Marți, May va propune cabinetului său de miniștri că ea în mod oficial exclude un Brexit fără acord, deschizând ușa la o amânare de săptămâni sau luni de la data de ieșire din 29 martie, a informat ziarul „The Sun”. Ziarul „Daily Mail” a declarat că May este gata să excludă un Brexit care nu are nici un acord după ce un număr de 15 miniștri au declarat că sunt gata să demisioneze. Un purtător de cuvânt al Downing Street a refuzat să comenteze rapoartele.

Reuters a informat luni că guvernul May analizează diferite opțiuni, inclusiv o posibilă întârziere. Nu a fost clar imediat cum va exclude o înțelegere. Ea urmează să prezideze o reuniune a cabinetului marți și apoi să actualizeze parlamentul la aproximativ 12:30 GMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri