Caută
Close this search box.

Prăbușirea unei mine ilegale în Indonezia: A fost raportată o victimă și alte 45 de persoane lipsesc

Oficialii indonezieni au declarat miercuri că zeci de salvatori folosesc cazmale și frânghii pentru a scoate la suprafață în jur de 45 de persoane care au fost surprinse și îngropate de colapsul unei mine de aur ilegale de pe insula Sulawesi, care a ucis cel puțin o persoană, relatează Reuters.

Salvatorii au afirmat că au auzit vocile câtorva dintre cei prinși în arbori de minerit improvizați, într-un deal plin de noroi, în zona Bolaang Mongondow din provincia North Sulawesi și cred că mulți sunt încă în viață. „Suntem capabili să detectăm faptul că mulți dintre ei sunt încă în viață pentru că le putem auzi vocile, deoarece există unele locuri în care aerul intră și iese afară și există lacune în noroi”, a declarat Abdul Muin Paputungan.

Agenția de atenuare a dezastrelor din Indonezia a declarat că un organism a fost recuperat până la ora 8 dimineața miercuri (01:00 GMT) după ce mina s-a prăbușit în seara precedentă. Rapoartele mass-media din Indonezia au ridicat bilanțul morților la trei.

Guvernul indonezian a interzis o exploatare minieră de aur la scară mică, deși autoritățile regionale de multe ori ignoră practica în zone mai îndepărtate. Cu puțină reglementare, astfel de mine sunt predispuse la accidente.

Grupurile de căutare și salvare și ofițerii militari au lucrat împreună, dar au folosit instrumente simple, cum ar fi cazmale și frânghii, deoarece condițiile au rămas periculoase, terenul fiind încă predispus la deplasări și alunecări, a spus Paputungan. El a spus că familiile victimelor au început să se adune la locul prăbușirii de unde să aștepte știrile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri