Caută
Close this search box.

Premierul britanic Theresa May ia în considerare amânarea Brexit cu două luni

Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May ia în considerare amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană cu două luni dacă nu se va reuşi încheierea unui acord până în data de 12 martie, relatează publicaţia The Telegraph.

Oficialii guvernamentali au întocmit, pe parcursul ultimelor două zile, o listă de opţiuni, pentru a evita demisiile mai multor miniştri, nemulţumiţi de posibilitatea ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord.

Conform informaţiilor obţinute de The Telegraph, Theresa May va înainta oficialilor de la Bruxelles o cerere formală de extindere a Articolului 50, dacă până la data de 12 martie nu se va aproba un acord.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, iar Guvernul May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxelles-ului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că „nu este prea optimist” în privinţa şanselor aprobării unui acord de Brexit între Marea Britanie şi UE, avertizând că vor exista consecinţe economice şi sociale teribile dacă cele două părţi nu ajung la un acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri