Caută
Close this search box.

Premierul japonez l-a nominalizat pe Trump pentru Premiul Nobel pentru Pace la cererea guvernului american

Premierul japonez Shinzo Abe l-a nominalizat pe președintele american Donald Trump pentru Premiul Nobel pentru pace în toamna trecută, după ce a primit o cerere din partea guvernului SUA pentru a face acest lucru, a informat duminică ziarul „Asahi” citat de Reuters.

Raportul urmează afirmației lui Trump că Abe l-a nominalizat pentru Premiul Nobel pentru pace pentru deschiderea discuțiilor și relaxarea tensiunilor cu Coreea de Nord. Liderul japonez i-a dat „cea mai frumoasă copie” a unei scrisori de nominalizare de cinci pagini, a declarat Trump la o conferință de presă la Casa Albă.

Guvernul american l-a sunat pe Abe în legătură cu nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace după summit-ul din iunie anul trecut, cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a declarat „Asahi”, citând o sursă guvernamentală japoneză anonimă. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Japoniei de la Tokyo a declarat că ministerul era conștient de remarcile lui Trump, dar „se va abține să comenteze interacțiunea dintre cei doi lideri”. Casa Albă nu a avut niciun comentariu imediat când a fost contactat de Reuters.

Site-ul Fundației Nobel spune că o nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace poate fi depusă de orice persoană care îndeplinește criteriile de nominalizare, care include șefii de state în prezent. În conformitate cu regulile fundației, numele și alte informații despre nominalizările nereușite nu pot fi dezvăluite timp de 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri