Caută
Close this search box.

Prințul Philip renunță voluntar la permisul de conducere după accidentul din 17 ianuarie

Soțul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip, în vârstă de 97 de ani, a renunțat voluntar la permisul de conducere după accidentul de luna trecută, a declarat sâmbătă Palatul Buckingham citat de Reuters.

Philip a scăpat fără răni pe 17 ianuarie, când Land Rover-ul condus de acesta a intrat într-o coliziune cu o mașină din apropierea reședinței Sandringham. „După o analiză atentă ducele de Edinburgh a luat decizia de a-și preda în mod voluntar permisul de conducere”, a spus palatul regal într-o declarație. Celălalt șofer, o femeie de 28 de ani, a suferit tăieturi la genunchi și un pasager de 45 de ani din mașină, care avea la bord un copil de nouă luni, avea o încheietură ruptă.

Martorii au spus că Philip a intrat de pe o alee a domeniului regal pe drumul principal. Philip, care a sugerat că soarele i-a afectat vederea și a provocat accidentul, a primit la două zile după accident și un avertisment de la poliție că a condus fără centură de siguranță.

Poliția Norfolk a confirmat faptul că Philip și-a predat voluntar licența ofițerilor sâmbătă. Acesta a declarat că va transmite licența autorității britanice de licențiere, DVLA. „Dosarul de investigație pentru coliziune (17 ianuarie) a fost transmis serviciului de urmărire penală al Coroanei pentru examinare”, a adăugat acesta.

Philip s-a retras din viața publică în 2017, deși el apare ocazional cu soția sa de 92 de ani la evenimente oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri