Caută
Close this search box.

Profitul Facebook a crescut cu 39% în anul 2018

facebook

2018 a fost un de coşmar pentru Facebook în termeni de imagine, însă acest lucru nu a împiedicat reţeaua de socializare să înregistreze un profit net record şi să atragă noi utilizatori.

În ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Facebook a crescut cu 61%, până la 6,88 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri trimestrială a crescut cu 30% până la 16,9 miliarde de dolari. Pe ansamblul anului 2018, profitul net a crescut cu 39%, până la 22,1 miliarde de dolari, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 37%, până la 55,83 miliarde de dolari.

La 2,32 miliarde, numărul de utilizatori lunari activi este şi el peste aşteptări. Numărul de abonaţi activi cotidieni este de 1,52 miliarde.

„Ne-am schimbat în mod fundamental modalitatea în care conducem compania pentru a ne concentra pe chestiunile sociale foarte importante”, a comentat preşedintele director general Mark Zuckerberg. Acesta a reafirmat că Facebook va continua să investească pentru a îmbunătăţi protecţia datelor.

Cu toate acestea, 2018 a fost un an de coşmar pentru Facebook, în condiţiile în care reţeaua socială a fost implicată în numeroase scandaluri, de la difuzarea de date cu privire la utilizatori până la subestimarea manipulărilor politice practicate de Rusia cu prilejul alegerilor prezidenţiale americane din 2016. Chiar şi miercuri Facebook a fost acuzat de Apple că a încălcat condiţiile pentru utilizarea aplicaţiilor sale, cu un program de colectare a datelor personale pe smartphone.

Facebook rămâne însă una din cele mai mare platforme de publicitate digitală şi poate conta pe succesul crescut al filialei sale Instagram, care a depăşit un miliarde de utilizatori şi oferă via serviciul de mesagerie Messenger noi platforme pentru publicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri