Câteva sute de persoane s-au adunat, vineri seara, la o manifestaţie în Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi. Manifestaţii au loc şi în alte oraşe din ţară. La Sibiu, aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă, potrivit News.ro.

„Suntem oficial în dictatură! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secţa Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-şi prezinte candidatura in faţa Parlamentului European”, scrie pe pagina de Facebook pe care a fost anunţată manifestaţia din Bucureşti.

Manifestanţii au strigat numele Codruţei Kovesi. Unii dintre ei au steaguri tricolore.

La Sibiu, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Mare pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi. Protestul intitulat „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!” a fost organizat pe reţelele de socializare de către comunitatea #Vă vedem din Sibiu.

„Infractorii disperaţi sunt, cum ştim, cei mai periculoşi. Infractorii disperaţi care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetăţenii României sunt trataţi represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august.

S-a văzut şi aseară, când împotriva Laurei Codruţa Kovesi au fost îndreptate forţele represive ale Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor – pe care Comisia de la Veneţia ne-a cerut să o desfiinţăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv.

Strada va ţine, ca şi până acum, România în Europa. Fiindcă România e Europa – şi aşa va rămâne”, au transmis organizatorii.

Sibienii au început să se strângă în piaţa centrală încă de la ora 18.00 şi în jurul orei 19.00 au plecat în marş pe străzile oraşului. Oamenii au vuvuzele, fluiere, steaguri ale UE, dar şi tricolore. Se scandează „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii”, „Guvern de hoţi şi de mafioţi”, „Viorica, nu uita gramatica”, „Kovesi nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Vrem Codruţa la Bruxelles”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, dar şi „Tudorele, fă ceva: Demisia!”

Printre manifestanţi se află şi liderul USR, Dan Barna, dar şi membri ai acestui partid.

Manifestaţii sunt organizate în Cluj-Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Constanţa, Târgu Mureş, Oradea, Iaşi, Braşov, Craiova.

2 COMENTARII

 1. SECTIA PENTRU INVESTIGAREA MAGISTRATILOR ESTE NECESARA PENTRU A EXISTA UN ECHILIBRU IN JUSTITIE,deoarece JUSTITIA in ultimul timp a facut multe abuzuri.Aceste proteste sunt organizate de partide politice care reprezinta interese straine in Romania si sunt finantate din exterior,ei intotdeauna se mobilizeaza si organizeaza rapid,pentru ca au finantare si in majoritatea cazurilor,multi romani care sunt nemultumiti de situatia din tara li se alatura.SA FIM ATENTI LA MANIPULARE.Daca nu suntem de acord cu politica PDS-ului sa ne exprimam toti la alegeri,dar sa nu facem fapte necugetate,lasandu-ne manipulati.Plangerea lui Ghita este inregistrata si mediatizata de anul trecut si nu are legatura cu candidatura LCK,pentru procuror UE.

 2. Multumesc pentru stire si multumesc si Elenei pentru pozitia ei.
  Ma gandeam ca numele meu, adica „eu” ca „simplu cetatean” care a luptat cu „armele” lui pentru acest drapel tricolor unic (romanesc) nu trebuie sa primeasca, la nivel personal vreun drept „deic” care sa permita levitarea deasupra capului meu a unei „aure” sfinte, care sa ma pozitioneze pe mine deasupra celorlalti cetateni (noi existam, ca drapel si natie doar atat cat putem ramane o entitate unita) iar acceptarea „mea” ar fi precum „calea-n cruce”, adica ca eu as dori sa culeg „merele intregului sat”, adica sa ma pozitionez si sa ma asez intr-un jilt unic (poate chiar „dusmanesc” fata de interesele „satului”) si sa dau cu „paru`” si sa „sec” sufletul national care astazi „foaie de-un mar dulce” (iata) este mai negru decat abanosul din „limba” viorii nationale, neascultat, ignorat, iar daca da, subevaluat, jignit si condamnat fara probe, poate doar cele furnizate de „Apador CH, M10” si mai nou, cu „dreptul” american sau al „greilor” dezinteresati din UE care „in corpore” o doresc pe aceasta noua „fecioara din Orleans”, pe aceasta noua „Madona”, fara prunc (probleme cu creatia) sa „fie”, stearpa sufleteste dar ingenua in rau, doar (si numai) atat cat poate servi ca „motiv” pentru tinerea Romaniei la stadiul initial aderarii, adica cu „mana-ntinsa”.
  La guvern si in piata „mare” din Sibiu, acestea nu sunt locatii ci pozitii politice.
  Adica, prima locatie (pozitie), guvernul national care este (cel actual) politic dar „national” (fara alternativa, scuzati repetitia), atat cat ne-au permis vesticii sa mai percepem notiunea.
  A doua locatie (pozitie), presedentia nationala care este (cea actuala) politica da` „nu neaparat” nationala, ea (reprezentarea) fiind temporar ocupata de un individ apartinand unei nationalitati „conlocuitoare” (scuze, sunt nascut cand el inca nu era), pe care l-am votat doar pentru ca numele lui era inclus in „libretul” „operei” prezentate de Crin Antonescu si care (el) accepta formal aceasta organizare statala (si care lui i-a adus o „prosperitate nemteasca”) si care se pare ca, aflat intr-o functie unica (din punctul de vedere al „neridicarii” imunitatii), poate afirma sau se poate pozitiona, impreuna cu intreaga tara, in probleme de politica internationala sau securitate, exact asa cum vrea „muschiul” lui.
  El, neamtul (fara sens peiorativ), irelevant pentru existenta seculara si zbaterile, pamantul inghitit si „capu-n pamant” care au marcat propasirea acestei natii, vine astazi „cu pasciorul maruntel, lasand val` de mirodenii si de vorbe dupa el” si citeste in romana „aia” cam ce intelege el (ca neamt) ca trebuie sa fie cu natia romana, interesele si viitorul ei.
  Si chiar (pe baza slabiciunilor personale ale aliantei de guvernare) i se permite sau „poate face” orice, inclusiv „interpretarea inalta” a Consitutiei ultime (nu vorbim de Regulamentul Organic) fara ca cineva din mediul politic sa-si aduca aminte ca orice cedare in „speta” respectarii Constiutiei, a practicilor constitutionale si a „bunei credinte” in interpretarea ei reprezinta un „bun national” si o valoare (necenzurata strict) dar care poate fi „reevaluata” dupa incheierea mandatului.
  Kovesi.
  Este o creatie a „epocii” (zece ani grei) de dinaintea presedintelui actual (ca o paranteza in paranteaza, va dati seama cum ar fi fost ca presedintele real al celui mai vechi partid romanesc, care a ridicat in picioare Parlamentul, care l-a adus la „originea” lui marunta pe Ponta, adica Crin Antonescu, sa fie presedintele actual al Romaniei?) si se pare ca „ea” continua si nu se mai termina.
  Acea epoca este (si se pare ca ramane in continuare) una a tradarii interesului individului (asa cum tradare a individului a fost si intrarea in UE) iar aici chiar nu este timp pentru aprecierea erorilor si pierderilor incomensurabile din „perioada” lunga a preaderarii.
  Si-mi este greu sa o separ pe Kovesi de inaintasul ei „profesional”, Morar, la fel de „roman”, dar oricum mai „mititel” decat „bretonul” Laurei.
  Presedintele dinaintea celui actual (care este liber) a creat tot acest „rau” care ne bantuie astazi (si nu numai legat de persoana Kovesi).
  El a etalat (ca la piata) si vandut aceasta natie unor infractori internationali (cine nu se simte vizat nu trebuie sa se sesizeze) care, ca niste stapani au impus „reguli”, unele usoare (adica cele firesti) dar si altele care nu aveau alta menire decat sa amane aducerea Romaniei in „sfera” unica a „celor” ce ne-au primit in „randul” lor (si aici trebuie sa ne adum aminte ca ei ne-au „cerut” sa „cerem”) dupa regulile lor, de parca noi nu le aveam si noi pe ale noastre.
  „Trebuie sa acceptam cedarea de suveranitate”, spunea Basescu.
  Daca enuntul ar fi fost facut de „nea` Gica de la `23” as fi inteles ca asta are legatura cu fabrica de tancuri, cu Tratatul de la Varsovia si cu votul de la „23 august”.
  Dar cand un „presedinte” care are mandat si poate reprezenta doar interesele cu care a fost mandatat intervine „laconic” si „dikteaza”, noi ce mai putem ingaima?
  La fel a fost si cu Morar si Kovesi, „basketbalista”.
  „Bursucul veninos”, cum il numea Vadim pe Adrian Severin (fost ministru de externe al Romaniei) a afirmat intr-o scrisoare deschisa adresata ambasadei SUA ca in sediul DNA al „fecioarei” Kovesi se afla macar un „birou” FBI si cerea confirmarea sau infirmarea; ca „ambasadorul” nu a raspuns, se pare ca este un mod de „comunicare” a „stiucilor” in raporturile „internationale” cu „plevusca”.
  Trist.
  Si ma intreb astazi, cand noi toti (la nivel national) cautam si incercam sa diminuam efectele coruptiei, cum putem face „scut” (macar unii) in apararea unei „persoane” care inca nu a fost exonerata de vinovatie, prin judecata?
  Cine sunteti voi care vreti sa va substituiti actului minim – necesar al justitiei?
  Si ce doriti de la noi (clar, cu subiect si predicat si sa auda toata Europa) si va raspundem noi in termenul legal, doar faceti-o si veti avea parte de o surpriza mai mare dacat cea oferita de „oita Dolly”?
  Kovesi trebuie „anchetata” inainte de a fi „concediata”.
  Si trebuie analizata dimensiunea punitiva „a priori” si „incorect – politica” a „sistemului” implementat de aceasta individa, careia i s-a promis „puterea fara margini” dar care astazi (e clar fara sustinere „institutionala” dar personal o merita) ajunge in „boxa”, in legatura (culmea) cu coruptia, dar judecata, la fel ca si „clanul” …x, in principal pentru infractiuni de drept comun.
  Ca o concluzie, cred ca astazi avem nevoie de partide „nationale” si de interes „national”, nu de schengen (ca trebuie sa mai stam si pe acasa) ca sa cotizam la fondul national de pensii, sa vedem ce ne mai fac copiii uitati si sa aducem prinosul nostru individual la marile sacrificii facute de inaintasii nostri.
  Sa se stie ca stim.
  Scuze, ca o intrebare, (dintre manifestanti) cateva „sute” din Piata Victoriei si „aproximativ o mie” de la Sibiu, cum se pot naste acele „mii” de protestatari (e doar retorica) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.