Un grup de protestatari a blocat, miercuri, traficul rutier la Cluj-Napoca și Iași, trecând de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerea de pietoni, timp de 10 minute, în semn de protest faţă de modificările la legile justiţiei, scrie Mediafax.

Participanţii la protest s-au adunat, miercuri, în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum „Blocaţi justiţia, blocăm România”, „Liviule, dă-te la o parte” sau „Justiţia independentă”.

Ei au purtat pe braţe banderole albe, în semn de solidaritate faţă de magistraţi.

Sursa foto: Mediafax

Protestatarii au blocat traficul rutier pe două străzi din zona Operei Maghiare din Cluj-Napoca, după ce au trecut de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerile de pietoni, timp de 10 minute.

„Pe fondul ultimelor modificări la legile justiţiei, magistraţii au declarat grevă şi protestează faţă de distrugerea independenţei justiţiei şi faţă de presiunile politice. Voci politice deja au ieşit cu ameninţări la adresa magistraţilor, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea şi să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază. Justiţia independentă, statul de drept, democraţia, toate astea trebuie să caracterizeze România, aşa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiţia, noi blocăm România, acesta fiind un avertisment din partea societăţii civile”, a spus unul dintre protestatari.

Un protest similar a avut loc şi la Iaşi, unde mai multe persoane au traversat, timp de 10 minute, o stradă.

Protestatarii aveau banderole albe şi au trecut strada ţinând în mâini pancarte cu mesaje precum „10 minute acum pentru un viitor mai bun”, „Alături de magistraţi” sau „Vrem o justiţie independentă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =