Caută
Close this search box.

PSD-ALDE face presiuni asupra procurorilor militari ca să adoarmă Dosarul 10 august

psd-alde

Prin anchetarea disciplinară pe motive neclare, false şi pentru prevederi care nu mai există în legislaţie a celor doi procurori militari care au declanşat urmărirea penală în dosarul 10 august se urmăreşte anularea începerii urmăririi penale în acest caz. „Miza ar fi, în opinia mea, să constituie pretexte pentru invocarea unor nulităţi”, afirmă locotent- colonelul Bogdan Pârlog, prim procuror adjunct al Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Procurorul militar Bogdan Pârlog este cel care a asistat în Piaţa Victoriei la represiunea din seara de 10 august, a deschis dosarul prin autosesizare şi a fost acuzat că ar fi supervizat, de fapt, acţiunea jandarmilor.

Mai jos, un fragment din interviul acordat de Pârlog Ziare.com:

Sunteţi singurul acuzat de Inspecţia Judiciară pentru dosarul 10 august?
Mai sunt doi procurori cercetaţi: dl Codruţ Mihalache şi dl general Cosneanu, şeful secţiei parchetelor militare.

Eu am suspiciunea că prin această acţiune disciplinară se încearcă o formă de presiune şi chiar mai mult, anularea începerii urmăririi penale. Asta ar însemna că probele administrate în acele zile să fie nule. Miza ar fi, în opinia mea, să constituie pretexte pentru invocarea unor nulităţi.

Eu am fost cel care s-a autosesizat, am fost în Piaţă, dar dintre toţi ceilalţi colegi care au lucrat la dosar, de ce doar dl Mihalache a mai fost anchetat? El e procurorul care a declanşat urmărirea penală pe sesizarea privind ministrul de Interne şi a celorlalte persoane care au atras competenţa PICCJ. Cele două dosare au fost conexate şi sunt acum la PICCJ.

Pe dl Mihalache de ce îl anchetează?
Pentru că a dispus prin delegare, în primele zile după preluarea dosarului la PICCJ, că 3 sau 4 procurori ai Parchetului militar de pe lângă PTMB să efectueze anumite acte de urmărire penală, conform dispoziţiilor din CPP. Era perioada de concedii. La noi s-au găsit 4-5 oameni, dar la secţia PICCJ chiar nu avea cine.

Ei nu sunt o unitate operativă, nu se întâmplă multe lucruri de competenţa lor în mod curent. În plus, erau sute de oameni care au venit să depună sesizări.

Şi miza este că după sancţionarea dlui Mihalache delegările să pice şi implicit actele de urmărire făcute de procurorii delegaţi?
În opinia mea da, deşi nu ar trebui să se întâmple aşa ceva.

Dar dlui Coşneanu ce i se reproşează, având în vedere că era în concediu?
Că ar fi încălcat un ordin al procurorului general, un ordin care fusese însă abrogat. Dl general Coşneanu este acuzat că ar fi avizat favorabil delegarea dlui Corbu la Secţia parchetelor militare din PICCJ, în pofida unui ordin al procurorului general, care însă fusese abrogat între timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri