Caută
Close this search box.

Radu Herjeu nu înțelege reacția celor vor ca Secția de investigare a magistraților să fie desființată după audierea Laurei Codruța Kovesi

codruţa kovesi

Radu Herjeu, membru CNA, reacționează cu privire la comentariile celor care își doresc desființarea Secției de investigare a magistraților după audierea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Radu Herjeu nu înțelege reacția celor vor ca Secția de investigare a magistraților să fie desființată după audierea Laurei Codruța Kovesi, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, pe motiv că deciziile ar fi luate politic.

”Deci, singura secție de procurori (cea de investigare a magistraților) ai cărei membri și conducere sunt numiți de CSM, fără a fi propuși de vreun om politic, singurul parchet al cărui șef nu poate fi revocat de ministrul justiției… trebuie desființat pentru că e „politic”????
Eu pot înțelege ticăloșia celor care spun asta, temându-se de o justiție cu adevărat independentă, dar nu pricep prostia celor care nu-și dau seama cât de manipulați sunt!”, a scris Radu Herjeu pe contul său de Facebook.

Un răspuns

  1. Nene Herjeu, mare mahăr CNA, asculta-aciolea:

    Adina Florea a criticat munca depusa de Kovesi. A spus ca obiectivul ei, al Adinei ca reprezentat al justiției va fi acela “de a respecta voința Parlamentului”.
    Hopa !!!!
    Pai, în statul nostru, cel putin pretins de drept, sunt 3 puteri, nu? Legislativa ( parlament), executiva ( guvern) și judecătorească. Ele, într-un adevarat stat de drept, trebuie sa funcționeze pe principiul separației și independentei puterilor în stat. Or madam, reprezentanta celei de-a 3 puteri, spune răspicat ca puterea judecătorească – justiția – trebuie subordonat parlamentului, cel putin partea care ii revine ‘mneaei spre aplicare. Se poate?
    Întrebare-mirare: pe procurorii din Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) unde-și face mendrele, plină de ifose și de gaze, tanti Adina, în aplauzele PSD-ului, și pe imuno-hiper-mega- feno-formi-magistrații (?) din CCR , înfipți exclusiv politic în gâtul justiției din aceasta țară, cine-i investighează, cine-i trage la răspundere, respectiv cine-i “ievaluează”, Raducule ?
    Ei, d’aia Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO nu a fost de acord cu înființarea Secției Speciale de Anchetarea a Magistraților ( un fel de politie judiciara interna) . Acum se vede limpede pentru ce a fost înființată, in pofida tuturor protestelor interne si internaționale, și cât de repede s-a executat când a primit semnalul.
    Secția speciala a fost înființată pentru a controla si elimina magistrații care stau în gât puterii.
    Cine numește si controlează aceasta secție ( adică politicul) controlează si-si subordonează justiția, ignorând principiul separației si independentei puterilor in stat, principiu, in lipsa căruia, democrația, vorba lui conu’ Iancu, carevasăzică nu există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri