Caută
Close this search box.

Radu Tudor AVERTIZEAZĂ: ”Aurul României nu este o pungă cu ghiuluri și lănțisoare”

Dragneaşi senatorul Şerban Nicolae au depus, miercuri, la Senat, pentru dezbatere în regim de urgenţă, un proiect de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României, prin care stabilesc aducerea în țară a rezervelor de aur ale BNR.

Radu Tudor critică decizia celor doi lideri PSD, pe care o consideră ”hazardată”. Jurnalistul face o analiză a importanței unei rezerve în cel mai scump material și precizează că ”sper ca nu astfel de bazaconii eurasianiste infioratoare stau la baza acestei initiative”. Tudor avertizează că ”aurul Romaniei nu este o punga cu ghiuluri si lantisoare”.

”Vad o stire si am impresia ca tot ce am citit de-a lungul timpului despre istoria unei tari, momentele grele prin care a trecut, logica unor plasamente istorice dispare intr-o clipa. Faptul ca doi lideri ai partidului de guvernamant vor “sa aduca in tara tot aurul BNR” mi se pare o initiativa de_a dreptul hazardata. E populism 100%. Evident ca vor sari coruri intregi de ignoranti caragialeni : “Cum domnule, aurul tarii e la straini?! Mama lor de imperialisti anglo-americani ! Suntem suverani ! “

Revenind la ratiune, rezerva de aur a BNR este plasata in locuri foarte singure. Ca in caz de Doamne fereste, sa avem undeva un plasament strategic, ca tara. Sa nu alergam cu el prin carute pe la Tismana, cum a facut disperat Antonescu la vreme de razboi.

Toate bancile centrale isi plaseaza intre ele avutia strategica, intr-o retea ce functioneaza de secole. Banca Angliei e una din cele mai vechi si respectabile din lume. Bancile centrale nu functioneaza dupa regulile celor comerciala. Ele au o ratiune de stat, dar si o responsabilitate in echilibre transnationale. Exista garantii supreme, sunt legaturi de plasamente reciproce.

Cand Polonia a fost invadata in anii’30, prin Romania a trecut aurul polonez menit sa salveze o natie atat de mandra. Daca ramanea pe teritoriul ei, toata cantitatea era jefuita.

Au circulat in ultima “pe net” perioada tot soiul de traznai subculturale despre aurul Romaniei, despre BNR. Eu sper ca nu astfel de bazaconii eurasianiste infioratoare stau la baza acestei initiative legislative…

Ar mai fi multe argumente economice si istorice care sa opreasca aceasta initiativa legislativa extrem de nefericita. Tine de lecturi, de educatie, de cultura generala si de increderea acordata bancii tale centrale, o institutie care de peste 100 de ani stie mai bine decat politicieni ce sa faca si cum sa plaseze rezervele strategice.

Aurul Romaniei nu este o punga cu ghiuluri si lantisoare. Ele este acumularea de ani si ani al unui stat, care, inteligent a decis de-a lungul timpului, sa nu-si tina toate ouale intr-un singur cos.”, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Un răspuns

  1. Poate aşa a primit ordin de la Moscova,oare se apropie sfârșitul,dracnea,valcov,tăriceanu si încă câțiva acoperiți au o misiune,nu este clar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri