Caută
Close this search box.

Reuters despre scandalul momentului: “Ce se întâmplă în România, cu Kovesi?”

kovesi

Reuters prezintă ciudatul caz al Laurei Codruţa Kovesi. Susţinută de Europa, atacată de PSD şi anchetată în România, Laura Codruta Kovesi, fostul procuror şef anticorupţie din România, şi-ar putea vedea şansele mari de a conduce Parchetul Uniunii Europene distruse de controversata secţie de investigaţie a magistraţilor din ţara ei, scriu joi jurnaliştii de la Reuters, care prezintă situaţia ciudată în care se află fostă şefă a DNA.

La câteva zile după ce s-a anunţat că ea e favorită să conducă nou-infiintatul Parchet European, Kovesi a fost informată de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie că este suspectă într-un dosar despre care nu au fost date alte detalii, scriu cei de la Reuters.

„Această citaţie este cea mai bună dovadă că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie este, de fapt, o armă politică”, este citat în articol Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

„Comisia Europeană, Departamentul de Stat al SUA şi mii de magistraţi au avertizat că această secţie, precum şi modificările făcute în ultimii doi ani de PSD în legislaţia judiciară, afectează grav independenţa Justiţiei şi statul de drept în România.

Cu Kovesi la cârma DNA, rata condamnărilor în dosarele de înaltă corupţie a crescut mult. Succesele înregistrate de DNA au fost remarcate şi de la Bruxelles, şi lăudate de societatea civilă şi investitorii străini, dar Kovesi a fost atacată continuu de social-democraţi, care se află la guvernare, până când ministrul Justiţiei Tudorel Toader a forţat demiterea sa. Ea a atacat însă decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Procurorii anticorupţie au anchetat mii de funcţionari şi politicieni din toate partidele, inclusiv parlamentari şi miniştri. Printre ei şi şeful PSD Liviu Dragnea, care are o condamnare definitivă pentru fraudă electorală şi încă o condamnare în primă instanţă pentru abuz în serviciu”, prezintă cei de la Reuters situaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri