Caută
Close this search box.

România a fost scoasă din noroaie, dar e campioana inflaţiei în ianuarie 2019! Rata de 3,2%, de peste două ori mai mare decât media UE

bani

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a lăudat, zilele acestea, situația economică, atât în ansamblul ei, cât și la nivelul administrațiilor locale. Mai mult chiar, a spus că guvernul său a scos țara din noroaie.

Cifrele din economie au, însă, și ele, limbajul lor. Foarte concret. Ele nu pot greși. Din nefericire pentru noi toți, inflația în România a fost mai mult decât dublă față de MEDIA EUROPEANĂ în luna ianuarie !

Astfel, România a înregistrat, în ianuarie, o rată anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, de 3,2%, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE) şi de peste două ori mai mare decât media UE (1,5%), potrivit datelor anunţate, vineri, de Eurostat.

După România, cele mai mari rate anuale ale inflaţiei din UE le-au avut Letonia (2,9%), Ungaria şi Estonia (câte 2,8%), Slovacia şi Bulgaria (câte 2,2%), conform News.ro.

Totodată, cele mai mici rate anuale ale inflaţiei le-au înregistrat Grecia (0,5%), Croaţia şi Portugalia (câte 0,6%), Polonia (0,7%) şi Irlanda (0,8%).

În UE, rata anuală a inflaţiei a fost de 1,5% în ianuarie, în scădere faţă de cea înregistrată în decembrie (1,6%). În zona euro, rata anuală a inflaţiei a scăzut la 1,4% în ianuarie, de la 1,5% în decembrie.

În 13 februarie, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a crescut în ianuarie la 3,32%, de la 3,27% în decembrie, după patru luni consecutive de scădere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri