Caută
Close this search box.

Românii nu au o legendă despre originea lor!

Grecii au o legendă scrisă de Hesiod care spune că ramurile grecilor se trag din regii Tesaliei numiţi Elen, Ion şi Doru, cunoscuţi mai târziu drept ionieni şi dorieni. Romanii au şi ei o legendă a originii lor, care spune că se trag din neamul lui Enea, regele Troiei şi apoi urmaşii acestuia, regii Remus şi Romulus. Ungurii spun că se trag din Attila ş.a.m.d.

La orice neamuri v-aţi uita, au legende care spun că se trag de undeva, ceea ce este normal deoarece fiecare generaţie îşi transmite cunoştiintele generaţiei următoare. Detaliile se pierd în decursul timpului, dar esenţa rămâne.

Ce fel de legende avem noi românii despre propria noastră origine? Nu există la poporul român niciun fel de referire la nicio origine. De ce nu avem atunci niciun fel de legendă despre originea noastră? De ce nu facem niciun fel de referire la un loc care să fie patria străveche? Nu cumva noi nu avem o legendă a originii noastre pentru că noi … nu venim de niciunde? Nu cumva noi suntem în spaţiul Carpato-Dunărean de la începutul istoriei? Nu cumva noi nu am fost deloc “romanizaţi”? Dacă este aşa, nu cumva dacii nu au dispărut de fel ci doar nu ştim să-i vedem peste tot în jurul nostru? Nu cumva noi suntem dacii?

Iată câteva întrebări la care trebuie doar să ne gândim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri