Caută
Close this search box.

Românii sunt sceptici la minorități. Au încredere în bătrâni și sunt reticenți la homosexuali

Nu tolerăm diferenţele dintre noi. Fie ele de etnie, sex sau rasă, românii sunt sceptici şi au mai multă încredere în vârstnici decât în homosexuali. Aşa arată un sondaj de opinie realizat de Institutul pentru Politici Publice.

Românii cred că discriminarea este o problemă reală, dar cei mai mulţi nu fac nimic pentru asta. Un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice a publicat cifre alarmante. Atunci când trebuie să se informeze cu privire la persoane diferite ca etnie, orientare sexuală sau religie, doar 33% din cei intervievați aleg o experiența directă cu acele persoane, în timp ce majoritatea nu vor să îi întâlnească.

Deși jumătate dintre români declară că orientarea sexuală nu este prea importantă, 30% dintre ei îşi formează o opinie în funcţie de acest criteriu. De altfel, sondajul pare să indice o populație înclinată să acorde foarte multă încredere vârstnicilor și foarte puțină homosexualilor sau minorităților etnice.

Discriminarea bazată pe criterii etnice pare a fi mai puternică decât cea bazată pe criterii rasiale: culoarea pielii este considerată importantă de 15% dintre respondenți, iar o parte dintre ei nu ar dori o astfel de persoană în familie.

În acelaşi timp, creşte intoleranța rasială în rândul tinerilor. Astfel, culoarea pielii este foarte importantă atunci când se raportează la o altă persoană pentru aproape 15% dintre respondenții cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, semnificativ mai mult decât pentru cei cu vârste cuprinse între 51 și 65 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri