Bugetul pe 2019 naște scandal chiar în interiorul partidului Social Democrat! Mai exact, social-democrații din Iași sunt foarte supărați deoarece bugetul pe 2019 prezentat de Ministerul Finanțelor nu conține finanțarea pentru Autostrada Unirii! Aceștia amenință că nu vor vota bugetul în forma actuală!

Trei asociații din zona Moldovei: „Moldova vrea autostradă”, „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” au protestat, vineri, împotriva bugetului pe 2019 care nu include bani pentru realizarea autostrăzii A8, Iași – Tg.Neamț – Ditrău – Tg.Mureș. Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, pentru G4Media, că ar exista bani alocați anul acesta pentru A8 și că a fost vorba inițial de o eroare în document, care a fost rectificată. Șerbănescu spune că sunt alocați 9 milioane de lei pentru Autostrada Unirii. Fondurile însă sunt suficiente pentru cel mult un singur kilometru de autostradă! Așadar, parlamentarii ieșeni au ieșit la atac!

Bugetul pe 2019 ar avea în vedere cel mult … un km din Autostrada Unirii !

Deputatul PSD Silviu Macovei susţine că nu va vota proiectul de buget pentru anul 2019 dacă nu sunt prevăzuţi bani pentru Autostrada A8, Iaşi -Târgu Mureş. ”Am văzut proiectul de buget şi reacţiile stârnite de acesta, mai ales în privinţa autostrăzii A8 cerută imperios de locuitorii regiunii nord-est. Acum sunt reacţii emoţionale, la cald. Îndemn la calm fiindcă acesta este doar proiectul de buget propus spre dezbatere publică. Pe lângă faptul că avem o lege de finanţare şi construire a autostrăzii, am asistat personal la discuţiile cu conducerea partidului când am fost asiguraţi ferm că vor fi fonduri în acest an pentru autostrada Iaşi -Târgu Mureş”, declară deputatul Silviu Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here