Caută
Close this search box.

S-a evitat o nouă închidere a guvernului SUA: Democrații și republicanii au ajuns la un acord privind securitatea frontierelor

Democrații și republicanii au ajuns, în principiu, la un acord privind securitatea frontierelor pentru a finanța guvernul Statelor Unite și pentru a evita o altă închidere parțială, informează BBC.

Parlamentarii au declarat că înțelegerea s-a încheiat într-o întâlnire cu ușile închise la Washington. Nu au fost publicate detalii. Discuțiile s-au blocat la detenția migranților fără acte și finanțarea zidului de frontieră al președintelui Donald Trump. Acesta nu a spus dacă va sprijini înțelegerea. „Totuși, construim zidul”, a subliniat el. El a spus suporterilor din El Paso, Texas, că nu a avut timp să studieze acordul, dar a subliniat că nu va „semna niciodată un proiect de lege care să forțeze eliberarea în masă a criminalilor violenți”.

Un proiect de lege trebuie să fie aprobat până vineri, când fondurile se termină pentru unele agenții federale. Închiderea anterioară – cea mai lungă din istoria Statelor Unite – a durat 35 de zile. Costul închiderii pentru economia SUA a fost estimat la 11 miliarde de dolari.

Noul acord

A fost atins luni seara – după mai multe ore de discuții între negociatorii democrați și republicani. În urma dezbaterilor, senatorul Rep Richard Shelby a spus că toate problemele restante au fost soluționate. „Am obținut un acord asupra tuturor”, a spus el. „Personalul nostru va lucra cu febrilitate pentru a pune toate detaliile împreună. Credem că dacă aceasta va deveni lege, ea va deschide guvernul”, a spus el.

Rapoartele spun că tranzacția include 1,375 miliarde de dolari în finanțarea barierelor fizice – mult mai mică decât a vrut președintele Trump, de 5,7 miliarde de dolari. Democrații au cerut, de asemenea, să limiteze numărul de imigranți fără acte deja în SUA, care pot fi reținuți de Imigrare și Aplicare Vamală (ICE). A fost convenit să scadă acest număr la 40.250 de la actualul 49.057, se spune în rapoarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri